Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Başkentlilerin sebze ve meyve tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Başkentliler son iki ayda 11 bin tonun üzerinde en çok karpuz tüketirken, domatesteki tüketim oranı da 11 bin tonu geçti. Yaz mevsiminde tezgâhların gözdesi olan meyvelerden karpuzu 2 bin 872 tonla kavun izledi. Üzüm, şeftali ve muz en çok tercih edilen meyvelerden olurken, C vitamini deposu domatesi sofrasından eksik etmeyen Başkentlilerin en çok tükettiği sebzeler arasında ikinci sırada salatalık, üçüncü sırada ise, patlıcan yer aldı. Pandemi süreci nedeniyle Toptancı Hali'nde dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, hal esnafına maske ve dezenfektan desteğini de sürdürüyor.
ANKARA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |