Burdur'daki balkabağı üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin karşılandığı Kışla Mahallesi'nde üreticiler hasada başladı. Mahallede üretilen kabaklar İstanbul, Ankara, Antalya, Alanya gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.
Yaklaşık 25 yıldır balkabağı üreticiliği yapan Erdoğan Özartunç (49), bu yıl kuraklık, sıcak hava, susuzluk gibi etkenlerin yanı sıra fare ve domuzların da üretimi etkilediğini bu nedenle verim kaybı yaşandığını söyledi. Özartunç, "Geçen yıl dekar başına 5- 6 ton verim aldığımız tarladan bu yıl 1- 2 ton ancak verim alabildik" dedi.
Fiyatların geçen yılla aynı olduğunu da aktaran Özartunç, "Kilogramı 5- 6 lira civarında ancak şu an için hem alıcı yok hem de üretimimiz az. Maliyetler yüksek, kazanç yok. Mahallemizde kabak üretimi azaldı. Belki seneye o birkaç kişi de ekmez" diye konuştu.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||