Kırmızı etle yapılan birçok yemeğin balıklısını yaparak servis eden Erdem, damak tadına verdiği önemle dikkat çekiyor.
22 yıl önce gastronomi sektörüne giriş yapan ve yıllarını mutfağa veren Erdem, balıktan yapamayacağı yemek olmadığını söylüyor. Meslek hayatına İstanbul'da başlayan, ardından Bodrum ve Marmaris'te devam eden Erdem, 5 yıl önce geldiği Antalya'da Konyaaltı Lara Balık Evi'nde balık tutkunlarına lezzetli mönüler hazırlıyor.
BALIK TATLISI GELİYOR
Balık Adana, balık külbastı, balık iskender, balık beğendi, bademli levrek gibi farklı lezzetlerin mimarı olan Cemal Erdem, şimdilerde balık tatlısı üzerine çalışıyor. 10 gün içinde Türkiye'nin ilk balık tatlısını yapacağını vurgulayan Erdem, "Mutfağı çok seviyorum. Benim hayat tarzım, mutfak ve balık. Yemeklerimin sevilmesinde birden fazla neden var" dedi.
BALIK PİŞİRMENİN SIRLARI
Kendine özel sırların bir kısmını anlatan Erdem, "Örneğin ızgarada yapılacak bir balığın bir tarafı sadece bir kez pişirilir. Balık sürekli döndürülmez. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını pişirir ve servis yaparsınız. Tavada pişirilen balık ise pişer pişmez servis yapılmaz. İki üç dakika bekletilir. Balık kendine gelince masaya gider" diye konuştu.
20 KİŞİLİK KADRO
20 kişilik dev bir kadroyla Antalyalılara hizmet veren Cemal Erdem, meslek hayatının bir dönemini geçirdiği Bodrum'da birlikte çalıştığı İspanyol aşçıyla birlikte İspanyol halk yemekleri üzerine yarışmaya da katıldı. İspanyol jüri tarafından birinci seçilen Erdem, "O dönemde birçok İspanyol aşçıyı geride bırakarak birinci oldum. Benim için gurur verici bir yarışma ve finaldi" dedi.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)