Öğrencilere 'Hayatının Yazarı Sensin' söyleşisi
Öğrencilere 'Hayatının Yazarı Sensin' söyleşisi
Akdeniz Üniversitesi'nden sağlık turizmini güçlendirecek adım
Akdeniz Üniversitesi'nden sağlık turizmini güçlendirecek adım
Muratpaşa’da güne sporla başlıyorlar
Muratpaşa’da güne sporla başlıyorlar
Ölü bulunan bebeğin annesi tutuklandı
Ölü bulunan bebeğin annesi tutuklandı
6 Nisan 2013 Cumartesi - 11:09

Balık mutfağında çığır açtı

ANTALYA Konyaaltı'nda bulunan kentin popüler restoranlarından Lara Balık Evi'nin 5 yıllık aşçısı Cemal Erdem, balık servisinde çığır açtı.

Balık mutfağında çığır açtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kırmızı etle yapılan birçok yemeğin balıklısını yaparak servis eden Erdem, damak tadına verdiği önemle dikkat çekiyor.
22 yıl önce gastronomi sektörüne giriş yapan ve yıllarını mutfağa veren Erdem, balıktan yapamayacağı yemek olmadığını söylüyor. Meslek hayatına İstanbul'da başlayan, ardından Bodrum ve Marmaris'te devam eden Erdem, 5 yıl önce geldiği Antalya'da Konyaaltı Lara Balık Evi'nde balık tutkunlarına lezzetli mönüler hazırlıyor.
BALIK TATLISI GELİYOR
Balık Adana, balık külbastı, balık iskender, balık beğendi, bademli levrek gibi farklı lezzetlerin mimarı olan Cemal Erdem, şimdilerde balık tatlısı üzerine çalışıyor. 10 gün içinde Türkiye'nin ilk balık tatlısını yapacağını vurgulayan Erdem, "Mutfağı çok seviyorum. Benim hayat tarzım, mutfak ve balık. Yemeklerimin sevilmesinde birden fazla neden var" dedi.
BALIK PİŞİRMENİN SIRLARI
Kendine özel sırların bir kısmını anlatan Erdem, "Örneğin ızgarada yapılacak bir balığın bir tarafı sadece bir kez pişirilir. Balık sürekli döndürülmez. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını pişirir ve servis yaparsınız. Tavada pişirilen balık ise pişer pişmez servis yapılmaz. İki üç dakika bekletilir. Balık kendine gelince masaya gider" diye konuştu.
20 KİŞİLİK KADRO
20 kişilik dev bir kadroyla Antalyalılara hizmet veren Cemal Erdem, meslek hayatının bir dönemini geçirdiği Bodrum'da birlikte çalıştığı İspanyol aşçıyla birlikte İspanyol halk yemekleri üzerine yarışmaya da katıldı. İspanyol jüri tarafından birinci seçilen Erdem, "O dönemde birçok İspanyol aşçıyı geride bırakarak birinci oldum. Benim için gurur verici bir yarışma ve finaldi" dedi.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)
 

 
Konservatuarda ödül töreni
 
Mankenlikten sunuculuğa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konservatuarda ödül töreni
AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda, düzenlenen masa ...
'Cumhuriyet savaşı'nın faturası ağır oldu
ANTALYA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce Cumhuriyet Meydanı'na ...
Mehmet ve Koray stüdyoya girdi
YETENEK Sizsiniz ve O Ses Türkiye yarışmalarıyla isimlerinden söz ettiren ...
 
Kaş'a mesire yeri
KAŞ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Kalkan Beldesi ...
Sami Yusuf Antalya’da
ANTALYA Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) tarafından yarın düzenlenecek ...
Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakavişli Antalya’da
GÜRCİSTAN Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, tatil için Antalya'ya geldi. ...
 
Güvenlik görevlisine kurşun
ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde sokakta çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi ...
Finike'nin sorunları masaya yatırıldı
FİNİKE İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında ...
Alanya'da cinayet davası
ALANYA'da Ercan Çelik'i bıçaklayarak öldüren, kardeşi Deniz Çelik'i de ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Cumhuriyeti kutluyoruz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Kasım ayı, kişisel gelişiminiz için size güçlü fırsatlar getiriyor. Akrep burcundaki Yeni ay, arzularınızı keşfetmeniz ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva