Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan iş yurdu atölyelerinde işlenerek toptan ve perakende olarak satışı yapılan su kabaklarının kalitesinden etkilenen bir ihracatçı, Mısır'a göndermek için yaz sezonu için 3 bin su kabağı siparişi verdi. Ancak Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yönetimine karşı başlayan halk ayaklanmasının ardından sipariş iptal edilerek, su kabağı ihracatından vazgeçildi. Bir süre sonra aynı gerekçeyle Libya'ya yapılması düşünülen su kabağı ihracatından da vazgeçildi.
İhracata gitmesi için hazırlanmaya başlanan su kabaklarını iç piyasaya süreceklerini kaydeden Cezaevi Müdürü Sabri Karataş, "Aralıklarla cezaevine gelen Marmaris bölgesinde faaliyet gösteren bir hediyelikçiye, ihracattaki kaybımızdan daha fazlasını satmayı planlıyoruz. Bu yıl ürün elde edilmek üzere binlerce su kabağı tohumunu toprakla buluşturduk. En az 5 bin su kabağını işleyerek toptan perakende, fuar ve festivallerde satacağız" diye konuştu.
214 personel bulunan Alanya L Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kapalı ve açık cezaevinde kalan 1250 tutuklu ve hükümlünün büyük bölümü çeşitli atölyelerde çalışıyor. Fön, ahşap şekillendirme, Kur'an-ı Kerim okuma, aşçı çırağı, komi, anten sistemleri, arı kovanı ve bal çıtası gibi çeşitli branşlarda kurs verilen 102 tutuklu ve hükümlünün tahliye oldukları zaman yeni meslekleriyle toplumsal yaşama kolay adapte olabilmeleri amaçlanıyor.