Öğrenciler, Prof.Dr. Can Ertekin, Yard. Doç. Dr. Sefai Bilgin, araştırma görevlileri Emre Akman ve Hasan Yıldız'dan bilgi aldı.
Yetkililer, Türkiye'deki kentsel atık alanlarına toplam 25 milyon ton katı atık, 7 milyon ton yiyecek atık, tarımsal atık alanlarına 160 milyon ton hayvansal atık, 16 milyon ton bitkisel atık, sanayi atık alanlarına da 15 milyon ton imalat sanayi atığı, 539 bin ton e-atık girdiğini hatırlattı. Öğrencilere, atıkların biyogaza dönüştürülüp enerji elde edilmesi işlemi de gösterildi.
Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü öğretim üyeleri, hayvancılık yapılan alanlardan önemli miktarda hayvansal atığın açığa çıktığını hatırlattı. Yetkililer, "Seralarda, sebze-meyve hallerinde, pazar yerlerinde oluşan atıklar, park ve bahçelerden çıkan çimler hayvansal atıklarla birleştirilip kompost edilirse çevre kirliği önlenir, peyzaj işlemlerinde de gübre olarak kullanılır" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)