Kursiyerler, son kez pişirdikleri yemekleri, tatlı türü yiyecekler, pasta ve börekleri sergileyip, konuklara ikram etti. Belediye ve AKHEM yetkililerinden tam not alan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 'Kurs Bitirme Belgesi'ne de kavuşup, kalifiye eleman olarak tatil köyü, otel, motel, lüks restoran ve pastanelerde işe başladı.
AKHEM kurs öğretmeni Esra Özyurt Sadıkoğlu, 14 kursiyere haftanın 4 günü hijyen ağırlıklı aşçılık eğitimi verildiğini, pişirilen yemeklerin öncesinde sebzelerin, kuru gıdaların, unlu mamullerin, sıvı ve katkı maddelerinin kurallara uygun hazırlanışının, daha sonra da pişirim, dinlendirme, tabaklara konuş, iştah açıcı süsleme, müşteriye sunuş tekniklerinin bilimsel metotlarla öğretildiğini belirtti. Sadıkoğlu, "Ana yemekler, kırmızı ve beyaz etler, çeşitli deniz ürünleri, hamur işleri, çorbalar, soslar, soğuk mezeler, şuruplar, tatlılar üzerinde pratik ve teorik çalışmalar da yapıldı" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)