ANTALYA'da Ataman ve Çalık ailelerinin ortağı oldukları halka açık konumdaki Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin alacaklıları tarafından iflasının istenmesinin ardından açılan iflas erteleme talebinin davası Antalya 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde yapıldı.
Davanın ikinci duruşmasına, alacaklı bankalar ve firmaların avukatları, şirket avukatları ve müdahil avukatları katıldı. Mevcut yönetim kurulu hakkında çeşitli suçlamalarla suç duyurusunda bulunan şirket hissedarlarından Lale Çalık Sarper ve Sevinç Ataman'ın avukatı Arif Karabağ, mahkemeye yönetici kayyum atanması talebinde bulundu. Karabağ'ın yazılı başvurusunda, iflas erteleme talebinde bulunan şirket yönetimi yani davacı her iki şirketin de organsız kaldığı, yasal temsilcilerinin de bulunmadığının daha önceki duruşmada tespit edildiği hatırlatıldı. Dava açılırken dosyaya sunulan vekaletnamenin de bu davayı açmaya yeterli olmadığı, dava açmak için aranan özel yetkinin olmadığının tespitini de hatırlatan Karabağ, gelinen bu aşamada bu şirketlerin mutlaka yönetici kayyumu ile yönetilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut denetim kayyumları tarafından bu yönetici kayyumun yaptığı işlemler denetlendiğinde de hiç sorun olmayacağını dile getiren Karabağ, Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden gelen kayıtlarda dikkate alındığında her iki şirketin yönetici kayyumuna ihtiyacının açık olduğunu söyledi.
Davada karar Temmuz ayına bırakıldı.
ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPIYORDU
Bir dönem Türkiye'nin en büyük tekstil ve inşaat şirketleri arasındaki Anteks ve Ataç grubu bünyesinde iplik, dokuma ve konfeksiyon alanında üç büyük fabrika var. Üretiminin yüzde 85'ini ihraç eden ve Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasındayken bugün iflasın eşiğine gelen Anteks, Armani, Lacoste, Dolce Gabana, Versace, Hugo Boss gibi dünya devlerine üretim yapıyordu. Anteks, İsviçre ve Alman polis teşkilatının da gömleklerini tedarik ediyordu.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -