İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 08:19

Antalyalı bu intiharı konuşuyor

Siyaset, zengini daha zengin ederken, meclis üyeliklerine bisikletle gelenlerden bazıları, dönem sonunda Mercedeslerle giderken, Antalya Döşemealtı, tüm servetini tefecilere kaptıran bir siyasi figürü konuşuyor.

Antalyalı bu intiharı konuşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Döşemealtı’nda hafif alkollü ve kola gibi gazlı içeceklerin yıllardır ana bayiliğini yapan, evlere tüpgaz servisinde akla ilk gelen Tosun Ticaret’in sahibi, market zincirinde büyüyen 2 çocuk babası İsmail Tosun’un intiharındaki sır perdesi aralanıyor.

AK Parti Döşemealtı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi olan İsmail Tosun, önceki gün kalbine sıktığı bir kurşunla intihar etti. Bu intiharı, bürosundaki kamera görüntülerine yansıdı. Tosun, aralarında tefecilerin de olduğu ileri sürülen alacaklıları ve arkadaşları ile ödemeler konusunu konuşurken, birden masasının çekmecesinden silahını çıkarıp herkesin gözü önünde kalbine ateş ediyor.

Bu korkunç olaya tanık olan yaklaşık 10 kişi odayı terk ederken, ‘Ambulans çağırın’ sesleri duyuluyor.

Ancak müdahalelere rağmen 70 yaşındaki İsmail Tosun hayata gözlerini yumuyor.

Bu trajik olay, Döşemeealtı’nda Tosun’u tanıyanları şaşkınlığa uğratıyor. Çünkü, Döşemealtılı onu, çok zengin ve siyasi olarak çok güçlü biri olarak tanıyor.

Ancak, İsmail Tosun’u intihara sürükleyen bilmedikleri bir gerçek var. O da tefecilerin eline düşmesi…

İddialar çok…

İsmail Tosun’un 80’e yakın TIR’ını, 120’yi aşkın birbirinden değerli arsasını tefecilerden aldığı paraları ödemek için elinden çıkardığı bu iddialardan en ciddi olanı.

Aileyi yakından tanıyan bir iş insanına göre, tefecilere olan borcu 2 milyar TL’yi bulmuş.

Geçtiğimiz günlerde işyerinin kurşunlanması ile ilgili sır perdesini de polisi kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kurşunlamanın nedeni ise doğulu bir iş insanından alınan 6-7 TIR için verilen çeklerin karşılıksız çıkması olarak gösteriliyor.

Mallarına bankaların koyduğu ipoteklerle elinin kolunun bağlanması, tefecilerden aldığı yüksek faizli paralar nedeniyle ekonomik çıkmaza girmesi iş insanını intihara sürüklediği sanılıyor.

Etiketler:
 
14 Ayar Altın Harf Kolye Modelleri
 
Lüks villada dolandırıcılık şebekesi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kuzey 16 Mayıs 2024 Perşembe 18:38

Bu nasıl bir ticaret anlayan var mı.Herkes herkese çek vermiş ama karşılığı yok.Biraz araştırılsa tefecilikten tutunda,nitelikli dolandırıcılığa kadar birden çok suç ortaya çıkar.Piyasada bir sürü kişinin de çeşitli miktarlarda paraları boşu boşuna gitmiş gibi görünüyor. Sırada bir kaç kişinin de aynı akıbete doğru gittiği söyleniyor. İntihar etmek de neyin nesi,madem tefeciler sıkıştırıyorlar.Ne güzel işte hepsini ödeyeceğim diye toplama imkanın var.Sonrada hepsine birden sık,hiç değilse ortam temizlenmiş olur.Onun bunun canını yakan üç beş tefeci yok olurlardı.Sonrada git cezaevinde adam gibi yat.Toplumun çoğunluğu iyi yapmış derdi.Şimdi hiç yoluna boşu boşuna canına kıy olacak iş mi.

Yorumu oyla      0      0  
Atatürkçü 15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:05

Oğlunun kumar borcu iddiası var.

Yorumu oyla      0      0  
tamturk oğan 15 Mayıs 2024 Çarşamba 19:02

inşallah damadının mallarını da yememiştir. çok üzülürüm.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:52

Döşemealtı'nda Demirci Şaban vardı.Bundan 20 yıl kadar önce oda intihar ederek hayatına son vermişti.Onun hikayesi de, ayaklı Banka gibiydi,Döşemealtı halkından bazıları parsellerini satarak Demirci Şaban'a faize veriyorlardı.Yasal olan Bankalardan fazla faiz verdiği için,Adam resmen tefeci idi.Bir müddet ondan aldıkları faizle rahat rahat geçiniyorlardı.Paraya ihtiyacı olup da Bankalardan kredi alamayanlar, Demirci Şaban'dan yüksek faizle para alıyorlardı.Sonunda sistem tıkandı, Demirci Şaban para verdiği yerlerden paralarını alamayınca ödemede yapamayınca,av tüfeği ile ateş ederek hayatına son verdi.Demirci Şaban'a faize para verenlerin içlerinde kasabanın ileri gelen ailelerinden de varlardı.Şimdi burada bazılarının isimlerini yazsak,hepsi kelli felli adamlardı. Bu şimdi ikinci vaka,anlaşılan o olaydan ders almamışlar.Kasabada şu an itibariyle iflas etmiş diğer ailelerde var.Birbirlerine çek vererek ticaret yapan,emlakcılık yapan,tefecilik yapan,belki 50 kadar çekleri ödenmeyen ve milyonlarca paraları batan kişiler var.Yakında başka olaylar ve intiharlarda olabilir.İşin ilginci sırada eski bir meclis üyesi var,borçlarını ödemekle meşgul.Oda ha bire mal mülk satıyor.Soru şu,meclis üyeliği yaparken birden büyüyorlar,ancak üyelikleri bitince ticaretleri batık noktasına gidiyor.Bazı Belediye Başkanlıklarından ayrılanlara bir bakın,seçildiklerinde madden nasılardı,ayrılırlarken nasıllar. Ne demişler,kamunun malına el uzatmayacaksın,uzatırsan sonunu Allah Bilir.

Yorumu oyla      0      0  
taş 15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:05

Anadolu'da bir tabir vardır,ayağını yorganına göre uzatacaksın.Marketden başlayıp büyürken profesyonel kadrolarla çalışacaksın.Yeterli sermaye biriktirmeden ve ödeyemeyeceğin krediler çekersen,zamanı geldiğinde bunları ödemen için bankalara gideceksin.Artık her şey kayıt altında,mali tablonun iyi olmadığını gören hiç bir banka kimseye kredi vermez.Onun içindir ki insanlar tefeciye düşüyorlar.Bu olayda daha öncekiler gibi seyir etmiştir.Zamanı gelince borçlular kapıya dayanınca, elinde ne var ne yok satarak ödemeye bakacaksın.Oda karşılamıyorsa yapacak bir şey yok.Buna rağmen intihar hiç baş vurulmaması gereken bir olay. Ülkemizde yaşanan bu olaylardan ticaret yapanlar ders çıkarmalıdırlar.Ödeyebileçeğin kadar mal mülk alacaksın.Şimdi bu 120 tır yerine,daha az olsaydı herhalde bu duruma düşmezlerdi.Demek ki insan oğlunda daha çok kazanma hırsı dizginlenmediği sürece,bu tür vakalar kaçınılmaz oluyor. Belediye Meclis üyesi yaptığı dönemde,özellikle Yeşilbayır'da bulunan Belediyeye ait binlerce arsanın da ihalelerle satıldığını hatırlayalım.Ondan sonra gelen ekip de geriye kalanları sattığına göre,kısacası 20 yıl boyunca bu araziler satılmasına rağmen,gelinen noktada Belediyeye ait milyarlık borç nasıl olmuş. Ne diyorlar kamu malında tüyü bitmemişin hakkı var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ...
Antalya'da caz 10 gün sonra başlıyor...
ANTALYA Akra Caz Festivali, caz ve dünya müziğinin ünlü isimlerini sanatseverle ...
Uysal, ‘Her türlü tasarruf tedbirini uyguluyoruz’
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Her türlü tasarruf tedbirini ...
 
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
ANTALYA'nın Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı şirkette çalışanların maaş ödeme ...
Başkan Kotan: 'Ben de maaş almayacağım'
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, personelle yaptığı toplantıda belediyenin ...
Yalınayak Sokrates Muratpaşa’da sahnelendi
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aktiffelsefe Antalya Şubesi ...
 
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB sanat severlere ‘Giselle’ temsili öncesi gerçekleştirdiği ...
8 ay önce yürüyordu... Ta ki o olaya kadar...
ANTALYA'da lise öğrencisi Efe Can Deligözoğlu (16), geçirdiği motosiklet ...
Konyaaltı'nda ruhsatsız muayenehaneye baskın
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya üzerinden kendisini doktor ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva