Narin'in mezarı yapıldı
Narin'in mezarı yapıldı
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 16:15

Antalya'ya Sağlıklı Yaş Alma Merkezi

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, Sağlık Bakanlığı'nca 80 yaş ve üzeri bireylerin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezi törenle açıldı.

Antalya ya Sağlıklı Yaş Alma Merkezi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nin açılışına Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Emre Asiltürk, AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ve Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi katıldı. Kurdele kesimin ardından hasta kabulleri yapıldı. Uzman hekim, yaşlı bakım teknikeri, evde bakım teknikeri, tıbbi sekreter ve temizlik personelinin hizmet verdiği Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde açılışın ardından kalp yetmezliği ve hipertansiyon hastası 91 yaşındaki İhsan Özkan, prostat CA hastası 80 yaşında Yaşar Malkoç ve KOAH hastası 70 yaşındaki Güler Utku'nun hasta karşılama ve refakat personeli eşliğinde hastane iş ve işlemleri gerçekleştirildi.

'5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ'

Merkezin açılışında konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, "Gerçekten Türkiye'nin son 20 yılda muazzam başarılarından en önemlilerinden bir tanesi sağlık alanında gerçekleşti. Önceden hastaneye girilemez durumlarda olan noktadan bugün artık bireysel anlamda 'hem sağlık adına nasıl daha iyi hizmet verebiliriz hem de genel hasta memnuniyetimizi daha nasıl arttırabiliriz'in gayreti içerisindeyiz. Tabiri caizse 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti veriyoruz. O anlamda bu bir özveri. Bu bir çalışma ve çalışmanın getirmiş olduğu güzel bir sonuç. Ben bir yıldır yaklaşık olarak buradayım. Gerçekten hastaneye her geldiğimde verilen hizmetten memnuniyetim katbekat artıyor. Özel hastanelere göre hizmet boyutuyla çok daha fazlasını vermekteyiz ve hatta onları geçmiş pozisyonundayız. Sağlık hizmeti bağlamında zaten öyle ama özellikle insan odaklı hizmet anlamında bakıldığında da keza öyle" dedi. 

'UMARIM MEMLEKETİMİZE, ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR'

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, "Ülkemizde her geçen gün sağlık hizmetinin her alanda yaygınlaştırılması için başta bakanlığımızın başlattığı bu proje Antalya'mızda da hızlıca devam ediyor. Kemer'de de yaşlılarımıza evden hastaneye, hastaneden tekrar eve kadar yaşadıkları bütün süreçte, sağlık hizmeti sunumunu bir otel konforunda alabilecekleri ve rehabilitasyon açısında gerekli her türlü hizmeti bizzat hastanede yönetim tarafında takip edildiği bu yaşlı bakım sürecimiz ve daha ileride daha kapsamlı engelliler için de sağlayacağımız sağlık hizmetleri sürecimiz gelişerek devam etmekte. En güzeli de bunu bütün hastanelere uygulayabileceğimiz platformda hızlı bir şekilde yaymaktayız. Umarım memleketimize, ülkemize hayırlı olur ve daha hızlı bir şekilde yaşlılarımızın rehabilitasyonu, topluma kazandırılması açısından da bir fırsat olmuş olur" diye konuştu. 

'BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ'

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi de şöyle dedi:

"İlçemizde 65 yaş üstü nüfusun yüksek oranda artmasından dolayı, bakanlığımızın bu kapsamda sağlık erişimini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği YAŞAM projesini Kemer Devlet Hastanemizde uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Bizleri büyüten, ömür boyu yanımızda olan büyüklerimizin hayır duasını alabilmek adına bu projeyi çok önemsiyoruz ve ekip olarak da çok heyecanlıyız. Yine bakıma muhtaç hastaları da yaş sınırı olmadan hastanemizde bu proje kapsamında hastane süreçlerinden faydalandırıyoruz. Kemer'deki tüm bireylerimiz bu projeden faydalanmak için hastanemiz YAŞAM Merkezi'ne başvurabilir veya telefonla randevu alarak kayıt açtırabilir."

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerinin (YAŞAM), 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ve desteklenmesi, tıbbi izlem yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmeti verilmesi, gerektiğinde hastaneden eve, evden hastaneye nakil yapılmasının sağlanması, bireylerin hastane içindeki tıbbi hizmetine yönelik olan sürecin koordine edilmesini sağlanması amacıyla faaliyete başladığı belirtildi.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE, SAGLIK BAKANLIGI'NCA 80 YAS VE UZERI BIREYLERIN AKTIF, URETKEN VE SAGLIKLI YASAM SURMESINI DESTEKLEMEK AMACIYLA HAYATA GECIRILEN SAGLIKLI YAS ALMA MERKEZI TORENLE ACILDI.(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE, SAGLIK BAKANLIGI'NCA 80 YAS VE UZERI BIREYLERIN AKTIF, URETKEN VE SAGLIKLI YASAM SURMESINI DESTEKLEMEK AMACIYLA HAYATA GECIRILEN SAGLIKLI YAS ALMA MERKEZI TORENLE ACILDI.(FOTO:KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) 

 
Gençlik çalışanları Burdur'da buluştu
 
Antalya'da spor kulüplerine malzeme yardımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da iki teknenin faaliyetleri 30 gün durduruldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde gezi teknelerinin bulunduğu İskele Caddesi'nde ...
Antalya'da binanın duvarları çatladı, ev sahipleri isyan etti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 2 katlı binada oluşan çatlaklar, ev sahiplerinin ...
Konyaaltı'nın Avrupa Şampiyonu her kulvarda iddialı
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Avrupa Şampiyonu Konyaaltı Belediyesi ...
 
Barak kilimleri ve renkleri Antalya'da yeniden canlanıyor
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, zengin bir kültüre sahip Barak ...
Antalya'da uyuşturucuya geçit yok!
ANTALYA'nın Serik ilçesinde jandarma tarafından yasadışı Hint keneviri ...
Antalya'da halk otobüsü şoförü, 'Psikolojim bozuldu' diyerek araçtan indi
HAVA sıcaklığının 30 dereceyi aştığı, nem oranının yüzde 75'i bulduğu ...
 
Antalya'da taksi ücretlerine zam
Antalya’da taksi ücretlerine zam geliyor. Antalya’da indi bindi 60 TL olacak.
Antalya'da 'başıboş köpekler için ormanda yer ayıralım' önerisi
ANTALYA Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Doktor Ozan Uzkut, başıboş ...
Antalya'da konser veren LP: Türk müziği ve kültürüne ilgim hiç azalmadı
ABD'li pop/rock şarkıcısı LP (Laura Pergolizzi), Belek'te hayranlarına ...
 
Dursun Gündoğdu
İktidar partisine yakışıyor mu?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva