Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Antalya eski İl Bakan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Kepez eski Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in isimleri yeni MKYK için kulislerde dolaşıyor. Mevcut MKYK üyesi Türel’in Mehmet Ersoy’un yerine Kültür ve Turizm Bakanı olacağına ilişkin iddialar ise bir süredir konuşuluyor.
Kulislerde Türel ve Tütüncü'nün isimleri kulislerde dolaşan 4 isim içinde öne çıkıyor.
Ak Parti’ye yakın isimler dün geceden itibaren bugün belli olacak MKYK listesi için siyasi kulislere düşen isimleri açıklamaya başladı. İlk isimler Gazeteci Cem Küçük’ten geldi. Küçük, eski futbolcu Mesut Özil ile şarkıcı Sinan Akçil’in ismini verdi.
İşte kulislerde dolaşan o isimler şöyle:
İKİ ÖNEMLİ İSİM LİSTEDE YOK
Daha önce MKYK listesinde bulunan eski bakanlardan Hayati Yazıcı ve İçişleri Bakanlığı'ndan ayrılan Süleyman Soylu yeni listede yer almıyor.
KONGRE SALONUNDAN NOTLAR
AK Parti'nin 8'inci Olağan Büyük Kongresi, 'Adında AK ışığında istikbal' sloganı ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongredeki konuşmasında önemli mesajlar verecek.
Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen büyük kongre öncesi, yurdun birçok noktasından partili, Başkent'e geldi. Kongrenin yapılacağı salon çevresinde polis önlem aldı. Salonun çevresi bariyerlerle araç trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Oluşturulan noktalardan x-ray cihazı ve üst aramasının ardından salona alınan partililer, kendileri için ayrılan bölümlere oturdu. Sabahın erken saatlerinde itibaren salonu dolduran partililer, ellerinde 'Düşünemeyiz yarınları sensiz, bekle bizi 2028', 'Tenzile Ana'nın duasıyla büyüdün, mazlumların duasıyla yürüdün, iyi ki doğdun, iyi ki varsın reis' yazılı pankartlar taşıdı. Büyük kongreye; Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi'nden temsilciler katıldı. Kongreye 100 binden fazla kişinin katılımının beklendiği ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak salon çevresinde toplanan partililere seslenecek. Erdoğan'ın salona girişinin ardından kongre divanının seçimi yapılacak, ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. AK Parti tanıtım filminin izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıkarak önemli mesajlar verecek. Genel Başkan ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) seçimlerinde 1607 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kongrede ayrıca, Merkez Disiplin Kurulu (MDK), Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu (SEEK) seçimi yapılacak.
BAHÇELİ'DEN ÖZEL ÇİÇEK ARANJMANI
Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 8'inci Olağan Büyük Kongresi'ne milli birlik ve kardeşliği simgeleyen özel bir çiçek aranjmanı gönderdi. Bahçeli'nin gönderdiği çiçeğin; 1071 adet gül ile Malazgirt Zaferi'ni, 1453 adet karanfil ile İstanbul'un Fethi'ni, Türk bayrağı çerçevesi ile birlik ve dayanışmayı, 23 beyaz orkide ile AK Parti'nin 23 yıllık yönetimini temsil ettiği belirtildi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |