İlhan Şeşen'in sağlık durumu kritik boyuta ulaştı
İlhan Şeşen'in sağlık durumu kritik boyuta ulaştı
Bakanlıktan, 'Evlilik kredisi dolandırıcılığı' uyarısı
Bakanlıktan, 'Evlilik kredisi dolandırıcılığı' uyarısı
AÜ’den devlet koruması altındaki çocuklara özel destek
AÜ’den devlet koruması altındaki çocuklara özel destek
Elmalı DH'ye yeni başhekim
Elmalı DH'ye yeni başhekim
27 Şubat 2025 Perşembe - 12:12

Antalya'da trafik güvenliği için yeni adımlar

Antalya Valisi Hulusi Şahin, İL Emniyet Teşkilatı bünyesine katılan yeni motosikletler ve Motosiklet Kullanıcısı Eğitim İstasyonu Trafik Mobil Karavanı ile şehrin trafik güvenliğinin artacağını belirterek, “Nüfusa oranla en fazla motosikletin bulunduğu şehir Antalya" dedi.

Antalya da trafik güvenliği için yeni adımlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da trafik güvenliğini artırmak ve motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek amacıyla oluşturulan Motosiklet Kullanıcısı Eğitim İstasyonu Trafik Mobil Karavanı tanıtımı ve emniyet timlerine tahsis edilen yeni motosikletlerin teslim töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan katıldı. Törende konuşan Vali Şahin, kentteki motosiklet kazalarına dikkati çekerek, “Türkiye genelinde ölümlü kazaların yaklaşık yüzde 50'si motosiklet kazası kaynaklı. Ancak Antalya'da bu oran yüzde 60 seviyelerinde. Nüfusa oranla en fazla motosikletin bulunduğu şehir Antalya. Bu nedenle denetimlerin çok daha sıkı olması gerekiyor" dedi.

KASK KULLANIMINDA SIFIR TOLERANS

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin trafik denetimlerini artırdığını belirten Vali Hulusi Şahin, “Tahsis edilen 25 yeni motosiklet, trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğümüzün envanterine girdi. Bu motosikletli ekipler, trafik denetimlerinde kritik rol oynayacak. 2025 yılını 'Motorlu Denetim Yılı' olarak belirledik ve bu kapsamda trafik kontrollerini artıracağız. En büyük hedefimiz, ölümlü kazaları azaltarak Avrupa standartlarına ulaşmak" diye konuştu. Motosiklet kullanıcılarını kask takma konusunda uyaran Şahin, “Kask kullanımına sıfır tolerans gösteriyoruz. Sadece sürücüler için değil, yolcular için de bu kural geçerli. Emniyet ekiplerimiz, kask takmayanlara cezai işlem uyguluyor. Vatandaşlarımızdan kendi güvenlikleri için mutlaka kask takmalarını istiyoruz" dedi. Motorcu gruplarının 'Motorcu Dostu Bariyer' taleplerine de değinen Şahin, “Geçtiğimiz günlerde bir polis memurumuzu trafik kazasında kaybettik. Karayolları ile iş birliği içinde kritik noktalarda motorcu dostu bariyer çalışmalarını artıracağız" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: DENETİM KARAVANI

Antalya'da trafik kazalarını önlemek için yeni stratejiler geliştirdiklerini belirten İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ise “Türkiye'de ilk defa Antalya'da uygulanacak bir trafik denetim istasyonu oluşturduk. Şehirlerarası yollardaki araç denetim istasyonlarına benzer bir konseptle, motosiklet kullanıcılarının denetimini gerçekleştirecek mobil karavanımızı hizmete açıyoruz" dedi.

Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da ramazan öncesi fırın denetimi
 
Yedi gezegen aynı anda görülecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da ramazan öncesi fırın denetimi
RAMAZAN ayı öncesi Antalya'daki fırınlarda ekmek ve simit başta olmak ...
Yeniden Antalya'ya dönen Fresh Antalya için vali ve büyükşehir başkanına çağrı var
Taze meyve ve sebze sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan ANFAS ...
Finike- Kalkan bölünmüş yol projesinin iptali için 3 dava
ANTALYA'nın batı ilçeleri Finike'den başlayıp, Demre, Kaş, Kalkan arasında ...
 
Antalya'nın fethi ve Atatürk'ün kente gelişi kutlanacak
ANTALYA'nın fethinin 818. yılı ve Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 95. ...
Serik'te futsal müsabakaları tamamlandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen 2024- 2025 Eğitim-Öğretim Yılı ...
Antalya'da atık temizliği yapıp, 'Plastik Gerçekleri' raporu hazırladılar
EKOLOJİK Araştırmalar Derneği öncülüğünde iki yıldır sürdürülen 'Plastiksiz ...
 
Antalya'da metruk binada korkutan yangın
ANTALYA'da iddiaya göre madde bağımlılarının yaşadığı 2 katlı metruk binanın ...
Cem Küçük'ün korkusunu Antalya'da kimler yaşıyor?
Dursun Gündoğdu yazdı
Antalya'da 'Eskiden Kar Yağardı' sergisi
TÜRKİYE'nin birçok şehrindeki fotoğraf sevdalılarının çektikleri karlı ...
 
Dursun Gündoğdu
Kimler kimlerle beraber
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Hoş geldin Ramazan…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ay, matkapla delinecek
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Köprüden önce son çıkış
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayı, Koç burçları için önemli kararlar ve cesur adımların ayı olacak. Özellikle kariyerinizde hızlı gelişmeler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva