İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
25 Ağustos 2024 Pazar - 10:34

Antalya'da deniz ve orman manzaralı öğrenci yurtları

ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne yürüme mesafesindeki Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki öğrenci yurtları, hem bulundukları doğal alan hem de deniz ve doğa manzaralarıyla yeni dönem öğrencilerini bekliyor.

Antalya da deniz ve orman manzaralı öğrenci yurtları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da aynı manzaraya sahip dairelerin kirası, 50-60 bin TL'den başlıyor.

Yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından öğrencilerin kazandıkları üniversitenin bulunduğu şehirlerdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları sürüyor. Öğrencilerin e-Devlet üzerinden başvurusunu yapabildiği Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında, son hazırlıklar yapılıyor.

Türkiye genelinde 900 bine yakın öğrenci kapasitesi bulunan yurtlar, bulundukları şehir ve üniversiteye göre konum olarak farklılık gösterebiliyor. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne yürüme mesafesindeki Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki öğrenci yurtları hem bulundukları doğal alan hem de deniz ve doğa manzaralarıyla yeni dönem öğrencilerini bekliyor.

HEM DENİZ HEM ORMAN MANZARASI

Kampüs içerisinde fakültelere yürüme mesafesindeki yurtların, Konyaaltı Sahili manzarasının yanı sıra orman ve Türkiye'nin en büyük dönme dolabının manzarasına sahip odaları bulunuyor. Bu manzaralara sahip dairelerin milyonlarca liraya satıldığı kentte, kuralarda bu odaların çıktığı üniversite öğrencileri hem deniz ve orman hem de dönme dolap manzarasının olduğu odalar için geçen yıl aylık 570 TL ödeme yaptı. Kentte aynı manzaralara sahip bir dairede, oturmanın aylık bedeli 50-60 bin TL'den başlıyor.

BÜYÜLEYİCİ DOĞAL ORTAM

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala öğrenciler için son hazırlıkların yapıldığı Antalya'daki KYK yurtları, kapılarını DHA'ya açtı. Sosyal tesisler, yemekhane, çamaşırhane, sosyal aktivite alanları, doğal alanların yer aldığı Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde yaşama fırsatı bulan öğrenciler, 3, 4 ve 6 kişilik odalarda kalabiliyor. Kampüsün güney kısmında kız öğrenci yurtları, batı kısmında da erkek öğrenci yurtları bulunuyor. Konyaaltı Sahili'ne yürüme mesafesindeki yurtların güneye bakan odalarında, Türkiye'nin en büyük dönme dolabının bulunduğu lunaparkın yanı sıra deniz ve orman manzarası yer alıyor.

ANTALYA'DA 25 BİNİ AŞKIN KAPASİTE

Yeni eğitim-öğretim dönemine çok az süre kaldığını, yurtların artık gerçek sahiplerini beklediğini belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Biz de heyecanla öğrencilerimizi bekliyoruz. Antalya'da 25 bin 900 dolayında yatak kapasitemiz var. Yükseköğrenimde eğitim alan gençlerimizin eğitim kalitelerini artırmaya yönelik onlara barınma hizmeti sunuyoruz. Şu anda bir öğrenci odamızdayız. Gördüğünüz gibi otel konforunda. Eğitim süreleri boyunca barınma hizmetinde gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. İlçelerimizde ve merkez Akdeniz Üniversitesi yerleşkemizde yurtlarımız mevcut ve öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

BOŞ YATAK KAPASİTESİ 9 BİN 500

Bu yıl için yaklaşık 9 bin 500 dolayında boş yatak kapasitesi olduğunu açıklayan Gürhan, "Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın açıklamasıyla yurt başvuruları başladı. Akdeniz Üniversitesi'ni, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ni ya da ilimizdeki üniversitelerimizi tercih eden gençlerimiz, yurt başvurularını da yapmaya başladı. Başvurular bittiğinde oluşan başvuru tablosuna göre öğrencilerimizin yerleştirmelerini sağlayacağız. Bu merkezde, Kumluca'da, Korkuteli'de, Serik'te, Manavgat'ta, Alanya'da ve Gazipaşa'da öğrenci yurtlarımız mevcut. İlimizi tercih eden öğrencilerimizin de yurt başvurularını takip edip yurtlarımıza yerleştireceğiz" diye konuştu.

DÜNYANIN EN GÜZEL KAMPÜSLERİNDEN BİRİ

Akdeniz Üniversitesi kampüsü içindeki yurtlarda 14 bin 500 öğrenciye konaklama hizmeti sunduklarını anlatan Gürhan, şöyle konuştu:

"Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi, belki de dünyanın en güzel kampüslerinden birine sahip. Konyaaltı plajlarına çok yakın mesafede. Antalya şehir merkezinde. Erişim konusunda gerek havaalanı gerek kara yoluyla ilgili son derece kolay erişilebilir bir noktada. Ve öğrencilerimizin konaklama yaptığı yurtlarımızdan okullarına bir araç kullanmadan çok rahat erişebilme noktasında da yurtlarımız yakın. Akdeniz Üniversitemizin eğiti öğretime başlamasıyla birlikte gelecek öğrencilerimize gerek otogarda gerekse havaalanında gönüllü öğrencilerimizle oluşturduğumuz karşılama destekleri ve transfer araçlarımızla onların yeni geldikleri bu şehirde yabancılık çekmemeleri adına, yurtlarımıza kadar getirip, kayıtlarını yapıp, odalarına yerleştirip, yeni başlayacak eğitim öğretim yılında hayırlısıyla bu vatanın memleketin geleceğine ışık tutacak gençlerin yetiştirilmesine de start vermiş olacağız."

AİLE KONFORU VE SICAKLIĞINDA

Öğrencilerin anne-babalarına da seslenen Gürhan, "Anne babalarımız çok rahat olsun. Çok büyük, huzurlu, aile sıcaklığında, ev konforunda çocuklarını misafir edeceğiz. Bu eğitim sebebiyle ilk kez şehir dışına çıkacak, başka bir ilde yüksek öğrenim hayatını sürdürecek gençlerimizin anne babaları, çocuklarından daha tedirgin. Daha meraklı ve bize sürekli telefonla, sosyal medya aracılığıyla ulaşıyorlar. Buradan anne, babalara şunu söylemek istiyorum. Biz de onların çocuklarına aile konforunda ve sıcaklığında bir ortam hazırladık. Tüm personelimizle yurtlarımızda gerçek sahiplerini, öğrencilerimizi bekliyoruz. Eğitim öğretimleri bittiğinde inşallah anne babalara bu memleketin geleceğini planlayacak gençleri yetiştirmiş ve tekrar anne babalarına göndermiş olmanın gururunu yaşayacağız" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
‘Batık Minare’ doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi
 
Afyon'da otomobiller çarpıştı; evli çift öldü, 2'si çocuk 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'in Turizm Fakültesi; Türkiye'nin 1 numarası
AKDENİZ Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2017 yılından itibaren ÖSYM-YKS ...
GSF yetenek sınavına 2 bin öğrenci başvurdu
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024-2025 eğitim öğretim ...
Akdeniz Üniversitesi'nde Tarkan ve Ceza konseri
ANTALYA'da festival kapsamında Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda sevenleri ...
 
Prof. Dr. Özlenen Özkan yeniden rektör atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 üniversiteye rektör ataması yaptı. ...
Vahşi doğanın nadir türleri Akdeniz'de sergileniyor
NİSAN ayında Antalya Kemer açıklarında, balıkçıların ağlarına takılan ...
Akademisyen kazada can verdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde trafik kazasında kontrolden çıkan aracın ...
 
Diş beyazlatırken dikkat...
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana ...
Rektör Özkan, görevdeki 4 yılını değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Üniversitesi'ne rektör atamak ...
Rektör Özkan Antalya Korkutelililer Derneği’ni ağırladı
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Korkutelililer ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva