Peki, sorun ne?..
Bağışıklık sistemleri zayıf, böbrek nakline aday, ağırlıklı yaşlı insanların gelip gittiği bu ünitenin içine, koronaya yakalananlar için de yoğun bakım odaları açıldı. Durumları kötü korona hastaları, hemodiyaliz ünitesinin kapısından diyaliz hastaları ile birlikte giriyorlar, aynı koridorları paylaşıyorlar. Öyle ki, hemşireleri bile ortak… Yani, yoğun bakımdaki ileri derecede bir korona hastasıyla haşır neşir olan bir hemşire, dönüp diyaliz hastasına da bakıyor. Covid hastası ile ilgilenen hemşire diyaliz hastasının tansiyonunu ölçüyor, kan alıyor, hem koronalı, hem de böbrek hastaları ile aynı havayı soluyor.
Bu üniteye bir seansta 20 diyaliz hastası giriyor. Her gün iki seans hasta alınıyor. Böylece ünitede günde 40 hastanın kanı temizleniyor. Bu işlem haftanın 6 günü sürüyor. Hastanede yer yok diye hemodiyaliz ünitesinde böbrek hastalarının alanı daraltılıp korona hastaları için yoğun bakım yapılması tepki çekiyor. Diyaliz hastaları konuyu hastane yönetimine, CİMER’e, il sağlık müdürlüğü ve Antalya Tabipleri Odası’na taşıdı. Ancak sonuç çıkmadı.
Bazı diyaliz hastalarının korona yoğun bakımı yapıldıktan sonra kapasite azaldığı için özel hastanelere diyaliz için gönderildiği ileri sürülüyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |