'Teşkilat' dizisinde bir ayrılık daha
'Teşkilat' dizisinde bir ayrılık daha
Antalya'da 'metaforik' sergi
Antalya'da 'metaforik' sergi
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi
Eski Türk bakan Dilek Kalaycı'ya hapis cezası
Eski Türk bakan Dilek Kalaycı'ya hapis cezası
13 Haziran 2011 Pazartesi - 12:18

Antalya'da AKP neden kazandı CHP ve MHP niye kaybetti ?

12 Haziran seçimleri Antalya’da hangi partiye ne mesaj verdi, bu sonuçlar neden alındı ve ileriye dönük neler yapılması gerekiyor. İşte, Gün Haber’in parti parti o değerlendirmesi:

Antalya da AKP neden kazandı CHP ve MHP niye kaybetti ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP:
 
Kim ne derse desin CHP’nin Antalya’da ikinci parti konumuna düşmesinin faturası genel başkan tarafından ilk olarak İl Başkanı Özer Ülken’e kesilecek. Çünkü, Ülken belediye başkanlarıyla iyi diyalog kuramadı. Başkanlar arasındaki buzları eritemedi. Bu da seçmeni partiden soğuttu. Teşkilatları çalıştıramadı. Bazı ilçe örgütleri, belediye başkanları milletvekili listesini beğenmediği için seçime asılmadı, bunlarla ilgili bir yaptırımda bulunamadı. Deniz Baykal’ın hazırladığı listede 6 ve 7’nci sırada bulunan Sevgi Doğan ve Alican Deveci Kepez’de beklenen heyecanı yaratmadı. Referandumdaki başarının salt CHP oylarıyla olmadığı ortaya çıktı. Muratpaşa ve Konyaaltı’nda beklenen oy gelmedi. CHP’de Aksu’da 3’ncü parti konumuna düştü. 5’nci sıradaki Arif Bulut’un sağ tandanslı olduğu izlenimi silinemedi. CHP’li seçmene kendisini ısındıramadı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan seçime gereği gibi asılması konusunda motive edilmedi. Yıldıray Sapan’ın listede olması her ikisinin motivasyonunu bozdu. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek için de aynı durum geçerli. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise AKP tarafından hedef tahtası yapıldı, yıpratılmak istenen isim oldu. AKP sürekli Akaydın üzerine oynadı, partisi ve Ülken yeteri kadar belediye başkanını sahiplenmedi. Sonuçta, Antalya’da AKP başarılı olmadı, CHP başarısız oldu.
 
Şimdi ne yapılmalı: İl Başkanı Özer Ülken gitmeli. Yerine daha dinamik, geçmişle takıntılı değil, gelecekle ilgilenen, vizyon sahibi biri il başkanı olmalı. Tüm teşkilatlarla barışık, dinamik bir yönetim oluşturacak il başkanı gelmeli. Tüm CHP’li belediye başkanları elele vermeli, birlik ve beraberlik tablosu çizmeli. Hedef: önümüzdeki yerel seçimler olarak belirlenmeli.
 
AKP:
 
İl Başkanı Mustafa Köse, genç biri olmasına rağmen, teşkilatta benimsendi, sevildi. Çok iyi bir kampanya götürdü. Bir bakan, bir parlamento başkanı ve eski bir büyükşehir belediye başkanı aday listesinde olmasına rağmen onların altında ezilmedi, ön plana çıkmayı başardı.
Teşkilattan iki ismin (Hüseyin Samani ve Gökçen Enç) listede olması avantajdı.
Menderes Türel gibi bir isim sürükleyici oldu, laik, demokratik kesime sempatik görünmek
açısından isabetli bir seçimdi. Büyükşehiri kaybetmenin mağduriyetini çok iyi kullandı. Akaydın üzerinden iyi prim topladı. İyi bir sırada olmasına rağmen, son sıradaki aday gibi çalıştı. Yerinde durmadı, sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve akşam dahil tüm gününü propagandaya ayırdı. Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Konseyi Parlamentosu Başkanlığı sıfatını iyi değerlendirdi. Üst düzey çalıştı. Patronlar düzeyinde kulisler yürüttü. Siyaseti iyi bilmesi ise avantajıydı.
 
Şimdi ne yapmalı: Bu il başkanı ile devam etmeli. Önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmalı. Muratpaşa ve Konyaaltı’nda hala ikinci parti durumunda olduğu için bu ilçelere yüklenmeli. Aksi halde merkezde bugün aldığı birinci parti konumunu kaybedebilir.
 
 
MHP:
 
İl Başkanı Adnan Kaya, bu seçimde pek varlık gösteremedi. Tunca Toskay, üçüncü dönemdir aday olmasına rağmen hep ithal aday olarak görüldü. Kaset olayına kadar örgüt ve küskünler çalışmadı. Kaset olayından sonra MHP kenetlendi ancak geçen seçim kadar oy alabildi. AKP’den istifa edip MHP’ye transfer olan üçüncü sıra adayı Yusuf Ziya İrbeç parti örgütünde sevilmedi. Örgüt, adaylara değil partiye ve misyonuna oy verdi. Antalya’da ağırlık olarak yaşayan Süleymancılar’ın MHP’ye destek vermesi ile geçen seçimdeki milletvekilliği sayısına ulaşabildi.
 
Şimdi ne yapmalı: Antalya’daki küskünleri bir araya getirmeli, parti teşkilatını birlik ve dirlik içinde göstermeli. Tunca Toskay, seçildikten sonra gittiği Ankara’da ‘Antalya’ demeli ve bu kenti sadece TBMM’ye giden köprü gibi görmemeli. Yusuf Ziya İrbeç, AKP görüşünden uzaklaştığına dair sert mesajlar vermeli, MHP’nin sadece tavanına değil tabanına da kendisini sevdirmeli.
 
 

 
8 Oda Başkanı Meclis’e girdi
 
Sanayide ciro ve sipariş yüzde 28 arttı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aktıf chp lı 27 Haziran 2011 Pazartesi 14:51

bırazcık sıyası onurları varsa sıyası terbıyelerı varsa ozer ulken ve ekıbı ıstıfa eder,ama nerdeeeeeeeeee denız babaları sagolsunnn

Yorumu oyla      4      3  
duyarlı 14 Haziran 2011 Salı 09:04

özer ülken derhal istifa etmelidir tabi biraz onuru varsa....

Yorumu oyla      4      3  
kepezli 13 Haziran 2011 Pazartesi 20:38

alican deveci 7 de değil 8. sıradaydı.kepezde (içimizdeki irlandalıların) her türlü engellenmesine rağmen ve sırası, seçilecek sıranın çok ötesinde olmasına rağmen,küsmedi kırılmadı,motive edebildiği bir avuç kadın ve gençle can hıraç çalıştı.akp nin dağıttığı erzak,tencere ve çeyrek altınlara karşılık olarak seçim broşürlerini kapı kapı dağıtarak,kepezde 2009 seçiminde alınan oyları çok az arttırarak(iki bin) koruyabildi.5.e konsaydı chp 7 çıkarıdı.6.ya konsaydı chp 8 çıkarırdı..Heyacan yaratacak sıraya konduda yaratamadımı..El insaf

Yorumu oyla      6      3  
vatandaş 13 Haziran 2011 Pazartesi 19:25

Baykalın müdahalesi devam ederse maalesef yerel seçimler de CHP'li beldiye de kalmayacak

Yorumu oyla      6      3  
hasan aydın 13 Haziran 2011 Pazartesi 12:39

bu durumun sorumlusu tamamen deniz baykal'ındır.sadece kendisine yakın isimleri listede gormek istemesi nedeniyle,milletvekili sıralamasında inanılmaz hatalar yaptı,bilerek yada bilmeyerek.ülken derhal istifa etmeli ve kesinlikle baykal artık antalya ya karısmamalı,karıstırılmamalı.

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oy vermeye gidenlerin otobüsü devrildi
Antalya- Konya karayolunda, seçim otobüsünün çelik bariyer üzerine devrilmesi ...
AK Parti Antalya'da büyük sevinç
Yerel seçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşırtan sonuçla Antalya ...
Fransa okçulukta Türkiye ayağı şampiyonu
Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından düzenlenen dünya kupasının ...
 
Tutuklu albay Antalya’dan seçilemedi
Cumhuriyetçi Güçbirliği’nin desteklediği Ergenekon sanığı tutuklu Albay ...
Antalya’da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi
Antalya'da akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.
Sandık başında gözaltı
Antalya'da hakkında yakalama kararı bulunan ve oy kullanmaya gelen 216 ...
 
Oy kullanmaya ambulansla getirildi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren ...
Engelliler yine seçim mağduru
Milyonlarca seçmenin Türkiye'nin yeni milletvekillerini belirleyeceği ...
Oy kullanmaya giderken yaralandılar
Antalya'nın Alanya İlçesi'nden, oy kullanmak için traktör römorkünde Güzelbağ ...
 
Dursun Gündoğdu
2.5 milyarlık devlet işi bakanın otelini çizen mimara emanet
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mesir macunu ve tablalı don
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
75 yılı aşkın tarih - Hannover Fuarı -
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva