Kırıklar nedeniyle vücudunda 16 platin bulunan 54 yaşındaki Güldane Değer, aynı yaştaki eşi Sümmane Değer ile birlikte oyunu kullanmak için Meltem Mahallesi'ndeki Muratpaşa Lisesi'ne geldi. Okulun ikinci katındaki 2406 nolu sandıkta kayıtlı olan Güldane Değer'in eşi, sandık görevlilerine eşinin engelli olduğunu ve tekerlekli sandalyede olduğunu belirterek, Başbakanlık genelgesi uyarınca sandığın görevli eşliğinde aşağı indirilip eşinin oyunun kullandırılmasını istedi. Ancak sandık görevlileri hakim kararı olduğu gerekçesiyle sandığı indiremeyeceklerini ve Güldane Değer'in yukarı çıkması gerektiğini söyledi. Durumu İl Seçim Kurulu'na bildirmelerine rağmen eşinin oy kullanacağı sandığın yine de ikinci kata verilmesine tepki gösteren Sümmane Değer, Başbakanlığın, engelliler için sandıkların görevliler eşliğinde aşağı indirip oy kullanmalarının sağlanacağı genelgesine uyulmadığını ve mahkemeye gideceklerini söyledi.
Aynı okulda 39 yaşındaki Hüseyin Ekiz adlı felçli vatandaş da eşinin yardımıyla tekerlekli sandalyesi ile oyunu kullanmaya geldi. İkinci katta bulunan 2402 sandığın aşağı indirilmesi istendi, ama kabul edilmedi. Uzun süre bekleyen Hüseyin Ekiz, çevredeki vatandaşlar ve eşinin yardımıyla ikinci katta bulunan salonuna çıkartıldı ve oyunu kullandıktan sonra yeniden vatandaşların yardımı ile aşağı indirildi. Yaşananların çok üzüntü verici olduğunu belirten Hüseyin Ekiz, çok zorlandığını ve vatandaşların yardımı ile görevini yerine getirebildiğini kaydetti.
Yürüme engelli 65 yaşındaki Nevzat Büyükceylan da kızı ve eşiyle birlikte okula geldi. Okulun üçüncü katındaki 2417 nolu sandık görevlilerinden genelge doğrultusunda sandığın aşağı indirilmesi talebi geri çevrildi. Israrla oyunu kullanmak isteyen Nevzat Büyükceylan'a kızı, eşi ve vatandaşlar yardım ederek kucaklarında üçüncü kata kadar taşıdı. Oyunu kullan Nevzat Büyükceylan, "Ben görevimi yaptım. Hayırlı olsun. Bütün zorluklara, engellere rağmen oyumu kullandım" dedi.
EŞİ SIRTINDA TAŞIDI
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Ahmet Tuncer İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen ayağı kırık 46 yaşındaki Fatma Karakoç ise oy sandığına ulaşmak için 3'üncü kata çıkması gerektiğini öğrenince şok oldu. Koltuk değneklerinin yardımı ile yürüyebilen Fatma Karakoç, 3'üncü kattaki sandığa eşi Yaşar Karakoç'un sırtında güçlükle ulaştı. Fatma Karakoç, "Ayağım 2 ay önce kırıldı. Enfeksiyon kapınca iyileşmesi uzadı. Oyumu kullanabilmek için okula geldiğimde karşılaştığım manzara beni üzdü. Benim durumumda olan kişiler için en azından bir oy sandığını okul girişine koyabilirlerdi. Oyumu kullanmak uğruna çok acı çektim" diye konuştu.
PUSULA ENGELLİNİN AYAĞINA GELDİ
Konyaaltı İlçesi'nde ise oğlu Hasan Sevinç ile birlikte Konyaaltı Lisesi'ne gelen yürüme engelli 70 yaşındaki Nezahat Sevinç'in oy kullanması için sandık başkanı bahçeye oy pusulası indirdi. Hazır bir düzenek olmadığı için Nezahat Sevinç'in yeleği, 3 görevlinin elleri ile tutması ile kabin görevi gördü. Oyunu bu şekilde kullanan Nezahat Sevinç, yetkililerden bir dahaki seçimler için engellilerin oy kullanmasına yardımcı olacak düzenlemeler istedi.
PLASTİK TABUREYE TUTUNARAK GELDİ
Yaşlılık nedeniyle yürümekte zorlanan emekli başhemşire 78 yaşındaki Taliye Özkan, Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 1117 no'lu sandıkta oyunu kullandı. Plastik tabureden destek alarak yürüyen Taliye Özkan, çevresindekilerin "Teyze oyunu kime vereceksin" sorusuna "Oy namustur, söylenmez" karşılığını verdi.