Olay pazartesi günü öğle saatlerinde Göynük Beldesi’nde bulunan beş yıldızlı iki otel arasında meydana geldi. Sahile cephesi bulunan otelin önündeki alandan yer isteyen diğer otelin çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında şezlong ve şemsiyeler havada uçuştu. Otelin diğer çalışanları ve yerli turistlerin araya girmesiyle son bulan kavga haberi Kemer Kaymakamlığı'na ulaştı. Otel yöneticileri ve çalışanlarının jandarma karakolunda ifade vermelerinin ardından Kemer Kaymakamlığı her iki otele yazı gönderdi.
Kaymakamlık, bugün her iki otelin şemsiye ve şezlonglarını toplattı.
Kemer Kaymaklığı, dün aldığı kararı bugün uygulamaya soktu. Kaymakamlık, yaklaşık 2.5 aydır devam eden ve tüm uyarılara rağmen uzlaşmayan 2 tesisin plajdaki tüm şezlong ve şemsiyelerini otel müşterilerinin güneşlendiği sırada toplattı. Şezlong toplama işlemi saat 09.00’da Göynük Belediyesi Fen İşleri, Göynük Belediyesi Zabıta ekipleri, Kemer Jandarma ve Kemer Mal Müdürlüğü personeli gözetiminde başladı.
YAŞANANLAR ZORBALIKTIR, ZORBALIĞIN ARKASINDA DA MAALESEF DURUYORLAR
Duruma tepki gösteren Queen Elizabeth Otel Genel Müdürü Sezer Özdemir, resmen bir yerel yönetim faciası yaşandığını, turizme zarar verildiğini söyledi. Klikya Palace Otel Genel Müdürü Coşkun Ardahan ise şöyle dedi:
"Dünden bu yana enteresan olaylar oluyor. Kendi işimize balta vuruyoruz. Sahilde 800’e yakın turistimiz bulunuyor. Kaymakamlık talimatıyla misafirlerin altındaki şezlongları toplatarak mağduriyet yaratılıyor. Dayanak ve gerekçe olmaksızın tebliğ edilmeden bir talimatla durum buraya getiriliyor. Diğer tesisin sahibinin, 'Kaymakamlığın onayıyla 100 metrelik bir yer almak istiyoruz' şeklinde basına yaptığı bir açıklama var. Bununla birlikte dün bize ait alanda yer alan şezlongları atıp kendi şezlonglarını yerleştiriyorlar. Bu tamamen bir zorbalıktır. Maalesef bu zorbalığın arkasında da duruyorlar."
OLAY DURUMU DAHA DA KÖTÜYE GÖTÜRECEK
Turistlerin durumdan şikayetçi olduğunu ve tur şirketlerine şikâyetlerini bildirdiklerini anlatan Ardahan, "Onlar da şaşkınlık içerisinde. Bu durum yabancı basına da yansırsa kötü giden 2012 turizmi daha da dibe vuracaktır. Turizm sezonunun ortasında yerel yönetim olan kaymakamlığın aldığı kararın bedelini maalesef hepimiz ödeyeceğiz. Biz karşılıklı olarak anlaştık. Kendileri bizden yer talep etti. Kendi alanımızdan 20 metre yer verdik. Ancak dün resmen işgal girişiminde bulunuldu. Arkadaşlarımızın da buna müsaade etmemesi nedeniyle olay buraya kadar geldi" diye konuştu.
KAYMAKAM KÖSE: TURİZME ASIL ZARAR VEREN OLAY DÜNKÜ KAVGA
Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ise 2.5 aydan bu yana aynı sorunun devam ettiğini ve 2 tesisin uzlaşmaya gitmesi için uğraştıklarını söyledi. Dün yaşanan olayların ardından yapacak başka bir şey kalmadığını belirten Kaymakam Köse, "Kamunun malı üzerinden kendi mülkleriymiş gibi sorun çıkarıyorlar. Uzlaşmalarını bekliyoruz 2.5 aydır. Ancak olmadı. Turizme zarar vermek için alınmış bir karar değil bu karar. Turizme zarar verdiğimizi düşünenler dünkü tartışmaları ile turizmi geliştirmeye çalışmıyorlardır herhalde" dedi.
Kemer Mal Müdürü Oktay Göktuğ da Kaymakamlık talimatını bizzat uyguladıklarını belirterek, denetim ve tespitlerde bulundu. Olay hakkında bilgisi olmayan ve etrafında olan biteni anlamaya çalışan turistler de şezlongların kaldırılmasını fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Durumun şaşkınlığını yaşayan turistlere otel sorumluları olayı izah etti.
Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) -