Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan Antalya OSB Müteşebbis Heyeti, OSB'nin 2018 yıllı tahmini bütçesini 269 milyon 849 bin TL olarak belirledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölge sınırlarına dahil edilen genişleme alanlarının, hak sahiplerinden satın alınması ile bu alanlara yapılacak alt ve üstyapı projeleri, 2018 yılının en büyük yatırımları arasında yer aldı.
YENİ SANAYİ PARSELLERİ
2018 yılı bütçesinin her alanda büyümeyi hedefleyen bir vizyonla hazırlandığını aktaran Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, söz konusu yatırım ve projelerin hayata geçmesiyle Antalya'nın daha fazla katma değer yaratan bir şehir olacağını söyledi. Bölge sınırlarının genişletilmesinin üretimden istihdama birçok alana artı değer katacağına dikkat çeken Bahar, "Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun desteği sayesinde bölgemiz sınırlarına dahil edilecek 900 dönümlük yeni tevsi alanlarıyla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. 2018 yılı bütçemizin önemli bir bölümü, söz konusu alanların hazineden ve şahıslardan satın alınıp Bölgemize dahil edilmesinde kullanılacak. Çıplaklı Mahallesi sakinlerinden şu ana kadar 40 bin metrekare alan alınmış ve alınmaya devam edilmekte. Yeni oluşacak sanayi parsellerinde kurulacak fabrikalar ile Antalya OSB'nin ekonomiye, istihdama ve üretime olan katkısı daha da artacaktır" dedi.
SANAYİCİYE MALİYET AVANTAJI
2018 yılı yatırım ve çalışma programı hakkında da bilgi veren Bahar, şunları kaydetti:
"Katılımcılarımızın girdi maliyetlerini düşürmek için kendimizle yarış halindeyiz. Sanayicilerimize uygulanan atıksu bedeli ve OSB'ye uygulanan deşarj limitleri konusunda sürdürdüğümüz çalışmalar sanayicilerimiz lehine sonuçlandırılmıştır. OSB'ye uygulanan deşarj limitlerinin yükseltilmesiyle OSB atıksu birim fiyatının düşürülmesi sağlanmış, ASAT'ın uyguladığı birim fiyat tarifesinde de indirim alınarak, atıksu birim fiyatlarında toplamda yüzde 35'e varan bir indirim sağlanmıştır. Yapımına başlanan akaryakıt istasyonunun faaliyete geçmesi ile sanayicilerimize önemli bir maliyet avantajı daha sağlamış olacağız. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokolle Bölgede konuşlu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 7/24 esasına göre hizmet vermeye başladı. Yapacağımız yeni hizmet binası ile burada görevli personelin fiziki şartlarını iyileştirmekle kalmayacağız, hareket kabiliyetlerinin artmasını, her türlü olaya en kısa sürede müdahale edebilir hale gelmelerini sağlayacağız."
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Yapımına 2018 yılında başlanacak teknoloji geliştirme bölgesinin, Antalya OSB ile firmalarını başka bir kulvara taşıyacağını belirten Bahar, "Ar-Ge ve inovasyon istihdam artışını, sürdürülebilir büyümeyi, toplumsal refahı ve yaşam kalitesini garantileyen en önemli faktördür. Bu öngörü sebebiyle ve katılımcılarımızın talebi doğrultusunda OSB'de radikal bir inovasyon gerçekleştirmek için girişimde bulunduk" dedi.
'HİÇ OLMAYANI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ'
"Hiç olmayanı Antalya'ya ve Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz" diyen Ali bahar, "Güçlü Türkiye'nin ancak ve ancak ar-ge ve inovasyon içeren ithalata dayalı hibrit ürünleri üretmekle mümkün olacağına inanıyoruz. Oyunun kuralını değiştirecek şekilde hareket etmeli ve ilk günden globale giden şirketler yapısında girişimler çıkarmalıyız. Dolayısıyla ithalatın karşısına yerli katma değer seferberliği anlayışını koymalı ve ona göre konum almalıyız. Ekonomik, sosyal ve kültürel ölçekte bu yarışın içinde varız diyebiliyoruz" diye konuştu.
2017 YILI VERİMLİ GEÇTİ
2017 yılında gerçekleşen yatırım ve hizmetler hakkında da bilgi veren Ali Bahar, OSB'nin alt ve üstyapı gereksinimlerinin büyük ölçüde tamamlandığını kaydetti. Ali Bahar, “Bölge güvenliğinin bir üst noktaya taşınması amacıyla yaptığımız jandarma karakol binamız, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp hizmete açılmıştır. Çevre hassasiyetimiz ve bu alanda sürdürdüğümüz çalışmalar, sahip olduğumuz çevre ödülü sayımızın 3'e çıkmasını sağlamıştır. Düzenlediğimiz 44 eğitim programına 2 binden fazla OSB çalışanı katılmış, kişisel, mesleki ve kurumsal gelişimlerine direk katkı sağlanmıştır" diye konuştu.
ANTALYA, (DHA)