Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlerin ardından 200 binin üzerinde afetzede Antalya'ya geldi. Çeşitli illerden Antalya'ya gelen depremzedelerin çoğu bir süre sonra memleketlerine dönse de birçoğu da yeni yaşamlarını Antalya'da kurmaya başladı. Antakya'dan Antalya'ya yerleşen birçok depremzede de yeni yaşamlarına adapte olmaya çalışıyor.
Antalya'da yaşayan Antakyalı depremzedeler, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün desteğiyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Kepez Vakfı kafesinde gerçekleşen etkinliğe, Antakya'dan Antalya'ya Gelenler Platformu Başkanı Jozef Naseh, Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı, Manavgat Hataylılar Dernek Başkanı Cuma Oflaz, Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar ve Kimsesizler Federasyonu Başkanı Güldane Kaya, Akdeniz Emlak Müşavirleri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hüsamettin Durak, Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Saffet Yahyaoğlu, Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar ve çok sayıda Antakyalı depremzede katıldı.
'ORTAK YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURUP UYUM SAĞLAMALIYIZ'
Etkinlikte konuşan Jozef Naseh, şubat ayında yaşanan yıkım nedeniyle herkese geçmiş olsun dileğinde bulundu. Naseh, “İsmini anmadığım tarihte yuvamızdan kopup buralara geldik. Kimimiz bir akrabasının, kimimiz tanıdığının, kimisi de ekmeğinin peşine düşerek buraya geldi. Belki bir kısmınız burada yaşamaya devam edecek. Belki geri dönüş umudumuzu gerçekleştirip Antakya'ya döneceğiz. Zor bir durum gibi görünüyor. Ama buradaki Antalyalı dostlarla yaşamaya karar verirsek onlarla yaşama onurunu birlikte sürdüreceğiz. Kültürümüzü, ruhumuzu insanlarla özdeş olup onlarla ortak yaşama kültürünü oluşturup uyum sağlamalıyız. Göç çok zor bir olay. Bize kucak açan tüm dostlara teşekkür ederim. Bugün buradaki buluşmamıza ev sahipliği yapan Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü'ye bütün Antakyalılar adına teşekkür ederim" dedi.
Konuşmaların ardından Antaklalıların Antaya'ya uyum sağlaması için gerekli iş birliklerinin yapılması, psikososyal desteklerin sağlanması için çeşitli aktiviteler yapılması, sorunlara yeni çözümler üretilmesi gerektiği vurgulandı.
Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |