Antalya'da 2009 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren hava ambulansı, sorumluluk alanı içerisinde vakadan vakaya uçuyor. 2015 yılında ambulans helikopterle 231 vaka müdahale edildi. Vakaların büyük çoğunluğunu trafik kazaları oluştururken, ambulans helikopter bu yıl içinde müdahale ettiği 231 vakanın 50'si için bölge dışına uçmak zorunda kaldı. Antalya ambulans helikopteriyle hizmet verdiği ilk yıl olan 2009'da 310, 2010'da 437, 2011'de 361, 2012'de 372, 2013'te 303 ve 2014 yılında ise 255 acil hastaya müdahale edildi.
Antalya ambulans helikopteri ile en çok Antalya'nın yanı sıra Burdur, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçeleri, Mersin'in Anamur, Bozyazı ilçeleri, Isparta'nın Sütçüler, Yenişarbademli, Aksu, Eğirdir, Atabey ilçeleri, Denizli'nin Serinhisar, Acıpayam, Beyağaç, Çameli, Tavas ve Kale ilçelerindeki acil hastalara müdahale edildi. Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi tarafından koordinasyonu sağlanan ambulans helikopterin her uçuşunda 2 pilot, 1 doktor ve 1 yardımcı sağlık personeli görev yapıyor.
SON OLARAK DENİZLİ'YE UÇTU
Ambulans helikopter son olarak Denizli'de özel bir hastane tedavi gören 4 aylık erkek bebek için havalandı. Prematüre olarak dünyaya gelen ancak sepsis (Kan zehirlenmesi- kana bakteri ya da toksin karışması)ve ROP tanısıyla tedavi gören bebeğin acil Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi. Kara yoluyla sevki uygun görülmeyen bebek için Antalya'dan havalanan ambulans helikopter, Denizli'den aldığı hastayı Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti.
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Türkiye genelinde 17 ambulans helikopterin hizmet verdiğini, Antalya'daki
helikopterin ise İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki heliport alanında konuşlandırıldığı kaydetti.
ANTALYA, (DHA) -