Alınak, “Güneş Ülkesi” alt başlığıyla yazdığı kitabında dünyanın yüz doksan üçüncü ülkesi olan ve renk, ırk, din ve mezhep farkının bulunmadığı, herkesin ülkenin zenginliklerinden eşit olarak yararlandığı Şengal’i anlatıyor. Alınak, değişik renk, dil ve dinlerden oluşan Şengal’in nasıl özgürleştiğini, nasıl mücadele ettiğini ve o mutlu hayatı nasıl kurduğunu sarsıcı olaylarla betimliyor.
Jan Yayınları, Şengal’in her asra ve ülkeye uygulanabilecek bir model olduğu ve bu nedenle kitabın, sonraki kuşakların başucu kitabı olacak bir eser olduğunu duyururken “Dünyaya hükmeden devletlerin koydukları yasaklar yüzünden Şengal’in hangi kıtada olduğunu bilmiyoruz. Dünya haritasında, internette ve tarih kitaplarında ondan söz eden tek bir satır yok. Süper devletler cendereye aldıkları ezilen halkların Şengal’deki hayattan etkilenip uyanmasından korktukları için ona ambargo uyguluyorlar. Ancak çırpınmaları nafiledir, Şengal mutlaka dünya sahnesine çıkacak ve cenderede tutulan halklara ilham kaynağı olacaktır. Tarihin Çarmıhında 'Güneş Ülkesi' romanı hepimizi işte o mutlu ülkeye yolculuğa çağırıyor” açıklamasını yaptı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |