Sosyalist Feminist Kolektif üyesi 50 kadar kadın akşam Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. 'Erkeklerden alacaklıyız' yazılı pankart açıp ellerinde çeşitli yazıların bulunduğu dövizler taşıyan kadınlar yaklaşık 200 metre mesafedeki Porsuk Bulvarı Migros mağazası önüne kadar yürüdü. Kadınlar yürüyüş sırasında sık sık “Erkekler eve ütü yapmaya", “Erkekler eve çocuk bakmaya", “Ev işini bırak dünya dursun", “Kadınlar artık susmayacaklar", “Çocuk isteyen kendi baksın" ve “Yemek isteyen kendi yapsın" diye bağırdı.
Yürüyüş sonunda konuşmalar yapan kadınlar, ev işlerinin erkekler tarafından yapılmasını isteyerek, "Ev işleri erkek işi olsun. Yemek, çamaşır, ütü, bulaşık erkekler saatlerce ev işi yapsın. Çocuklara babaları baksın. Sabahları onları okula babaları hazırlasın. Akşam yemeklerini hazır etsin, derslerinde yardımcı olsun. Hastalandıklarında işi bırakıp babaları koştursun" dediler.
Sosyalist Feminist Kolektif adını basın açıklamasını Dilek Şentürk okudu. Şentürk erkeklerden alacaklı olduklarını söyleyerek şunları kaydetti:
"Erkeklerden bugüne kadar olan alacağımızı tahsil etmek için ev işiyapmayalım diyoruz. Bakım işinde harcadığımız günlerimizi, yıllarımızı geri istiyoruz. Erkeklerin de çocukları var. Yaşlı ve hasta yakınları var. Erkekler bakım işini yapsın. Ev kadınları için sağlık güvencesi, annelik ödeneği ve emeklilik hakkı istiyoruz. Hem evde hem işte çalışıyoruz ve çifte mesai yapıyoruz. O nedenle de erken emeklilik istiyoruz. Hayatımız boyunca binlerce litre çorba pişiriyoruz kimse bize aşçı demiyor. Evin dört bir yanını el işlerimizle süslüyoruz kimse bize zanaatkar demiyor. Evin bütçesini biz denkleştiriyoruz kimse bize muhasebeci demiyor. Çocuklarımız, eşlerimiz, yakınlarımız hastalandığında onları biz iyileştiriyoruz kimse bize hastabakıcı demiyor. Evde tamir, tadilat, onarım yapıyoruz kimse bize tamirci demiyor. Biliyoruz ki bu doğal bir iş bölümü değil, politik bir iş bölümüdür. Ev içindeki cinsiyetçi iş bölümünü reddediyoruz. Aynı işi yaptığımız halde düşük ücretlere mahkum ediliyoruz. Erkek işlerinde kota talep ediyoruz. İşe başvuruyoruz niteliklerimiz, becerlerimiz değil özel yaşamımız soruluyor. Mesleki eğitim istediğimizde ise dikiş-nakış kursu veriliyor. Cinsiyetçi istihdam politikalarını reddediyoruz. Özel hayatımızdan sorularınızın, ellerinizin çekilmesini ve mesleki eğitimde kota konulmasını talep ediyoruz. İş hayatının her kademesinde yer almak ve özellikle bize kapalı olan yönetim kademelerinde söz sahibi olmak için kota talep ediyoruz. 50 kişinin çalıştığı her yere kreş istiyoruz. Babadan ve kocadan bağımsız sağlık sigortası güvencesi ve işsizlik ödeneği talep ediyoruz. Erkekler tüm başarılarını ve kazançlarını kadınların karşılıksız emeği üzerinden sırtlarını kadınlara dayayarak elde ettiler. Bizi yok sayarak kendilerini var ettiler. Biz varız ve var olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu nedenle yok sayılan emeğimizin peşine düşüyor ve geçmişin hesabını soruyoruz. Evde, işte, sokakta ve hayatın her alanında cinsiyetçi uygulamaları reddediyoruz. Erkeklerden alacalıklıyız ve geleceğimizi istiyoruz."
Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" diye bağırdı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.