Taran, en sevdiği 5 projesini de futbolda şiddet olaylarının önlenmesine yönelik hazırladığı 'Lütfen' kampanyası, fındık reklamı 'Aganigi naganigi', BP’nin 'Şapkasız çıkmam abi', 'Mavi' ve 'Ali Desidero' olarak sıraladı.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nce (ANSİAD) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Girişimcilik Haftası’nın üçüncü gününde, Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrencilere yönelik 'Sizi Nasıl Bilirler?' konulu panel düzenlendi. ANSİAD kurucu üyesi Himmet Öcal’ın başkanlık ettiği panele, Ali Taran Fikir Üretim ve Yapım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Taran, Ogilvy Türkiye Ülke Başkanı Aytül Özkan ve Mahi Mahi Markalaştırma Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Mesci konuşmacı olarak katıldı.
Panelde reklamcılık yaşamındaki en sevdiği 5 projesini açıklayan Ali Taran, Türkiye Futbol Federasyonu’nun futboldaki küfür ve şiddet olaylarının önlenmesine yönelik hazırladığı ‘Lütfen’ kampanyası ile fındık reklamı ‘Aganigi naganigi’, BP’nin ‘Şapkasız çıkmam abi’, ‘Mavi’ ve ‘Ali Desidero’ reklamlarını sıraladı.
Doğru sorular sorarak reklamcılık hayatında çok iyi sonuçlar elde ettiğini belirten Ali Taran, kendi hayatında doğru soru sormanın çok önemli olduğunu söyledi. Kaderden ve insanın her şeyi kendisinin ayarlayamadığından bahseden Ali Taran, "Başınıza gelecek şeyleri yıllar sonra 'Ben düşünerek yaptım' diye anlatabilirsiniz, ama öyle olmuyor. Bazen de denk geliyor ve oradan bir şeyler çıkartarak yapabilirsiniz" dedi.
TURKCELL’İN HİKAYESİ
Ne işadamlarının ne fırsatlar teptiğinden örnek veren Ali Taran, bugünkü Turkcell’in, Türkiye’de ilk olarak Murat Varlı’nın bir Amerika seyahatinde tesadüfen uçakta karşılaştığı Ericsson’un Yönetim Kurulu Başkanı ile tanışmasıyla hayata geçtiğini anlattı. Projenin sırasıyla Sakıp Sabancı, Vehbi Koç, Hüsnü Özyeğin’e sunulduğunu ama kabul etmediklerini belirten Taran, Murat Varlı’nın son olarak gittiği Mehmet Emin Karamehmet’in kabul etmesiyle Turkcell’in ortaya çıktığını söyledi.
DUBAİ’DE HAYATI DEĞİŞTİRECEK
Dubai’de hayatı değiştirmeye yönelik bir projesi olduğunu belirten Ali Taran, Dubai’de gündüzleri çok sıcak ve hayatın yaşanılamaz durumda olduğunu belirterek, "İnternetten fotoğraflara bakıldığında hep gece fotoğrafları vardır, hiç gündüz göremezsiniz. Ne yapacağım ben gece? Antalya için de 2 ay öyle olduğu söyleniyor. İşte bir sorun ve 'Bana ne belediye çözsün' değil, sen çöz, götür ve bunu mutlaka birine satarsın. Çözmeye yönelik mutlaka bir şey yap. Tüm dünya için kullanılabilir bir şey olmadır" diye konuştu.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-