Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi işletmeleri denetledi. Denetime fırınlardan başlayan ekipler, üretim, sağlık ve hijyen şartlarını inceledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya'da yaklaşık 4 bin gıda işletmesinin bulunduğunu söyledi. Rüzgar, "Bunun içerisinde fırın, pastane, otel, restoran, market, kasap gibi 4 bine yakın işletme var. Bütün bu işletmeleri yıl boyunca denetliyoruz. Turizm sezonu başladığı için denetimlerimiz iyice sıklaştı. Ramazan ayı geldiği için de fırın, pastane gibi işletmelerde denetimlerimizi biraz daha sıklaştırdık. Müdürlük olarak bu denetimlerimizi yıl boyunca sürekli yapıyoruz" dedi.
Artık tüm gıda denetçilerine tablet bilgisayar dağıttıklarını ve ürün kontrolünü bu sayede yaptıklarını anlatan İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, "Ürünün yasal olup olmadığını, üretim izninin alınıp alınmadığını direk kontrol edebiliyoruz. Ayrıca ürünü tabletten fotoğraflıyoruz. Eksik olan ve yapması gerekenleri fotoğraflayıp işletmeye bildiriyoruz. Eğer olumsuz bir şey varsa idari para cezası veriyoruz. Bu yılın ilk 6 ayında 13 işletmeye 25 bin lira civarında idari para cezası kesildi" diye konuştu.
Denetimlerin Ramazan boyunca da süreceğini vurgulayan Mehmet Rüzgar, denetimlerinin artık numune esaslı olduğunu kaydetti.
ALANYA, (DHA) -