Antalyalı sanatçıdan maske heykeller
Antalyalı sanatçıdan maske heykeller
Kotan: Her şeye inat Cumhuriyetimizi kutlayacağız
Kotan: Her şeye inat Cumhuriyetimizi kutlayacağız
Vali Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Vali Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
20 Aralık 2011 Salı - 20:44

Akaydın; Başbakanın ameliyatı kaçak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyatı Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Dursun Buğra'ya yaptırmasının yasa dışı, kaçak olduğunu ileri sürdü.

Akaydın; Başbakanın ameliyatı kaçak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi'nin son 2.5 yılda gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri tanıtmak için Antalya'da çeşitli basın- yayın organı temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Akaydın, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Aynı zamanda genel cerrahi uzmanı ve profesör olan Başkan Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın 26 Kasım günü gerçekleştirilen ameliyatından iki gün sonra 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün açıklamalarının sağlık gafı olduğunu söyledi.

Hastanın geçirdiği operasyona ilişkin bilgilerin ancak hasta rızası dahilinde başka kişilerle paylaşılabileceğini kaydeden Başkan Akaydın, Prof. Dr. Füzün'ün ameliyatın 3 saat sürdüğünü söylediğini hatırlatarak, "Bu korkunç bir süre" dedi. Bu kadar uzun süren ameliyatın laparoskopik değil, açık cerrahi yöntemle gerçekleşmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:

"Ama sonunda dediler ki 'Bağırsaktan 25 santimetre çıkarıldı'. Şimdi hekim gözüyle, bu ameliyatları yapmış biri olarak, 25 santimetre bağırsak, yaşı 50'yi geçen bir insanda iki nedenle çıkartılır. Ya divertüküloz adında çok iyimser bir hastalık ya da kolon kanseri nedeniyle. Çok nadiren, Prof. Dr. Mehmet Füzün bunun gaf olarak yorumlanacağını algıladığı için bu konuya girdi, bağırsaktaki polipler için de çıkartılır. Çünkü polipler genelde endoskopik olarak laparoskopiyle alınır. Prof. Dr. Füzün bunu bildiği için dedi ki 'Efendim geniş tabanlı polip vardı. Bunun için bağırsak çıkarıldı'. Geniş tabanlı polip varsa bağırsak 5 ila 10 santimetre çıkartılır."

Başbakan Erdoğan'ın ameliyatı konusunda çok ciddi bir bilgi kirliliği yaratıldığını, eğer ortada ciddi bir hastalık varsa bunu kamuoyundan saklamanın manası da olmadığını savunan Başkan Akaydın, "Dünyanın hiçbir yerinde saklanmaz. Ne Hugo Chavez sakladı, ne de Fidel Castro sakladı. Bu söylenir, ama tabii ki Başbakan'ın izniyle olması lazım" dedi.

AMELİYAT YASA DIŞI

Başbakan Erdoğan'a uzun ve sağlıklı bir ömür dileyen ve "Neticede kolon kanseri de olsa çok uzun süre yaşayabilir" diyen Başkan Akaydın, ameliyatın Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Amerikan Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan Prof. Dr. Dursun Buğra tarafından yapılmış olmasının da sürecin en ayıplı tarafı olduğunu savundu.

Bu ameliyatın yasa dışı ve kaçak olduğunu savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, "Çünkü sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçmişte yaptığı bir uygulamada 'Muayenehanesi olan hocalar üniversitelerde çalışamaz' dedi. O nedenle hocaların büyük bir bölümü emekli oldu, aynen Prof. Dr. Dursun Buğra da olduğu gibi. Amerikan Hastanesi'nin kadrolu doktoru oldu. O zaman ya sen gideceksin Amerikan Hastanesi'ne ya da Marmara Üniversitesi'nde 'full time' hocaya ameliyat olacaksın" diye konuştu.

Prof. Dr. Dursun Buğra'nın, Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne kendi 'alet edavatıyla' gelmesini ciddi bir sağlık gafı olarak değerlendiren Başkan Akaydın, "Bu konudan dolayı Sağlık Bakanı'nın istifası gerekir. Sağlık Bakanı'nın yaptığı bir uygulamaya kendi başbakanı uymamıştır. Olayın en büyük gafı burada. Onun sağlığı için dua ediyorum. Bize yakışan budur ama ciddi bir bilgi kirliliği yarattılar" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Alçak koltuk krizinin rövanşı diyorlar
 
Büyük uçuruyor diye Lufthansa’ya koşuyorlar
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Aralık 2011 Çarşamba 16:52

sayın analız sizin kafanızda aynı hoca kafası memleketin toprakları yerinde duruyor millete yıllarca irtica korkuları saldınız şimdide topraklar satılıyor gececeksiniz bunları bundan 6 ay once bu millet herkese hakettiği cevabı verdi anlamayanlar sizin gibi hala o korku imparatorluğuna devam ediyorsunuz son anketlerde yüzde 19 dasınız hala aynı dili kullanıyorsunuz hoca yasal olmayan iller yaptı diyen yok sadece hoca üstüne lazım olmayan işlerle kamuoyunu oyalıyor dedim siz farkında deyılseniz sokağa çıkın ülkenin başbakanını konuşmak sayın hocana düşmez konuşacaksa genel başkanı konuşur hocanın yaptığı başarısızlığını kamufle etmektir az kaldı göreceksiniz kim haklı çıkacak

Yorumu oyla      3      5  
analiz!!! 21 Aralık 2011 Çarşamba 11:39

asiye hanım ; mustafa akaydın yasal olmayan işler yapmaz o yuzden, evet tyıple aynı kefede olması mumkun degıl ! antalyaya olan hassasiyetınız umarım ulkenın toprakları satılırkende aynı dercede olmuştur!!

Yorumu oyla      3      3  
erkan geygel 21 Aralık 2011 Çarşamba 10:03

hocam acıklamalarınız ıcın tesekkur ederım.kamuoyunu sız aydınlattınız.basbakana saglıklı bır ömur dılerım.

Yorumu oyla      3      3  
asiye bakaydın 20 Aralık 2011 Salı 22:38

hoca efendi antalyayı b.. göturuyor sen bunlarla uğraşacağına ustune hiç lazım olmayan haddiniaşan işlerle uğraşıyorsun ya kardeşim bırak sen başbakanı senin capın ona az gelir sen bu kenti adam gibi yonetmeye bak iş yapamadıkca milleti saf sanıyor kafalarını başka yone cevirmelerine uğraşıyorsun yemezler hoca bu kenti adam gibi yönetemiyorsun genel başkanın bile aklına gelmeyen şeytanlıklarla uğraşıyorsun sen bu milleti salak sanıyorum ben birşey soyleyım onşlar konuşsunlar hizmetlere bakmasınlar bende yan gelip yatayım başkan belediye yan gelip yatma yeri deyildir sen bence yüz gömler senden üstun olanalrı bırak etrafına bak haddini iyice aşmaya başladın ama sende kabahat yok antalyada seni konuşturanlarda kabahat yada adam gibi sana cevap veremeyenlere meydanı boş buldun salla

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizi seyrederken dalgalar yuttu
Antalya Karaalioğlu Parkı'ndaki falezlerden inerek bir kaya parçası üzerinde ...
Türki kardeşlerin böbrek kardeşliği
Kazakistan, Türkmenistan ve Kırgızistan vatandaşı 3 kişi, böbrek naklinde ...
Korkuteli'ne 6 bin 500 çiftçinin yararlanacağı modern sulama sistemi
Türkiye'nin ilk basınçlı kapalı modern sulama sistemi, Antalya'nın Korkuteli ...
 
Sağlık Turizminde hedef kaliteyi artırmak
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü (THGM) Sağlık Turizmi ...
İrbeç: MHP genel başkan adaylığım için hukuki engel yok
MHP Merkez Disiplin Kurulu'nun geçen hafta aldığı kararla partiden ihraç ...
Oyuncu Ufuk Özkan'dan hastalara moral ziyareti
Büyük beğeni toplayan ve kısa süre önce sona eren 'Geniş Aile' adlı dizide ...
 
Antalya’ya şiddetli yağmur uyarısı
Türkiye’nin genelinde olduğu gibi, Antalya başta olmak üzere, Batı Akdeniz ...
Emekli nöropsikiyatrist, sokak köpeklerini eğitiyor
Antalya'da oturan emekli nöropsikiyatrist Prof. Dr. Cemal Akın, önceleri ...
Vanlı Öğrencilerin Gezi Keyfi
Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından Vanlı öğrencilere ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Cumhuriyeti kutluyoruz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva