Ahu Tuğba'nın kızından 'cenaze töreni' açıklaması
Ahu Tuğba'nın kızından 'cenaze töreni' açıklaması
Yasemin Kay Allen'dan hemcinslerine çağrı
Yasemin Kay Allen'dan hemcinslerine çağrı
Baykan Uysal, derneklerin stantlarını gezdi
Baykan Uysal, derneklerin stantlarını gezdi
Serkan Keskin ile Meriç Aral evlendi
Serkan Keskin ile Meriç Aral evlendi
12 Aralık 2011 Pazartesi - 22:54

Ahmet Çakar: Şike sanığı, Dalan'a para götürdü

Ahmet Çakar'ın sansasyonel futbol ve siyaset karışımı yorumları devam ediyor. Ünlü yorumcu şike davasında yargılanan bir ismin Ergenekon'dan da yargılanacağını iddia etti. İşte o şok iddia:

Ahmet Çakar: Şike sanığı, Dalan a para götürdü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şu anda Metris'te şike davasından yatan isimlerden birinin kaçak Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'a yurdışında elden para verdiğini iddia etti. Beyaz TV ekranında konuşan Çakar, Belarus'ta yaşanan para transferinin belgeli olduğu ve bir kaç güne detayların ortaya çıkacağını söyledi.

"Geçtiğimiz dönemlerde Metris'te yatanlardan biri Bedrettin Dalan'a yaptığı parasal yardım bir kaç güne kanıtlarıyla ortaya çıakcak. Ergenekon davasının kaçak sanıklarından Bedrettin Dalan'a İnterpol'ün çok da etkili olmadığı bir ülkede hatta söyleyeyim, Belarus'ta Minsk'te Bedrettin Dalan'a nakit para vermiştir. Bu bilgi bir kaç güne gündeme gelecek..."

Şamil Tayyar'ın Taraf'a verdiği röportajda değindiği konuya dair daha detaylı bilgiler veren Çakar, programın devamında 200 bin dolar civarında bir paranın Dalan'a verildiğini söylerken, bu paranın 'ev parası' denilerek Türk polisine izah edildiğini söyledi.

DALAN İDDİALAR İÇİN YAYINA BAĞLANDI

Programa telefonla bağlanan Bedrettin Dalan iddialara yanıt geldi; Dalan, suçlamaları red ederken 'Belarus'a falan gitmedim, şu anda Almanya Stuttgart'dayım' dedi.

''Ben ülkemden kaçak değilim, sadece ülkemdeki hukuk teröründen kaçıyorum. Evrensel hukuk terörleri çalışmazsa o ülkede kalınmaz. 1,5 yıldır Beyaz Rusya'da ordu kuruyormuşum. Bunların hepsi yalan. Hukuk devleti olsa, şuanda devam etmekte olan bir dava hakkında bu kadar uzun süreli yorumlar yapılmaz. Almanya'dayım, peşin hükümlerle iftira atmayın. Alman devletinin hukuk garantisi altındayım. Ben hiç kimseye sığınmadım. Beni interpol de aramıyor.

Arıyorsa da buradayım. Prosedür varsa geçerli Alman hükümeti beni burda tutmazdı. İsterseniz adresimi veririm. Türkiye'de Almanya'nın yarısı kadar hukuk olsa burada 1 dakika durmam. Tutuklamak esas değildir. Tutuksuz yargılayın hemen döneyim dedim. Aylardır buradayım, öyle büyük paralar gerekmiyor. Ben mühendisim burada da para buluyorum. Benim mesleğim dünyanın heryerinde geçerli. Benim büyük paralarla geçinmeye ihtiyacım yok. Otelde değil kirada kalıyorum. Kendimi geçindirecek birikimim var.''

'Sen Bedrettin Dalan falan değilsin kardeşim!'

Ahmet Çakar, iddiaları üzerine canlı yayına bağlanan Bedrettin Dalan'ın gerçek Bedrettin Dalan olmadığını iddia edince ekranda günün en ilginç canlı yayın bağlantısı yaşandı.

Beyaz TV ekranları günün en ilginç canlı yayın bağlantısınsa sahne oldu. Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın iddialarıyla damga vurdukları programa iddiaların muhattabı olan Bedrettin Dalan bağlanınca ortalık karıştı.

Ahmet Çakar programın başında Bedrettin Dalan ve şike davasında tutuklu yargılanan bir sanık arasında yurtdışında gerçekleşen bir para transferinden söz etti. Şike dosyası ile Ergenekon arasındaki ilişkinin bir kaç güne resmiyet kazanacağını iddia eden Çakar'ın sözleri üzerine yayına Bedrettin Dalan bağlandı.

Ancak Çakar ve Rasim Ozan yayına bağlanan kişinin iddia ettiği gibi Bedrettin Dalan olmadığında ısrar edince spiker de ne yapacağını şaşırdı. Çakar, "Dalan falan değil bu kardeşim kimi kandırıyorsunuz?" diye tepki gösterirken Rasim Ozan da Çakar'a katıldı. Spiker, "rejiden gelen bilgiye göre telefondaki kişi Dalan'dır" dese de ikna olmayan Çakar tezinde ısrar etti.

Ancak konuşma ilerledikçe Çakar da Rasim Ozan da telefondaki kişinin Bedrettin Dalan olduğuna güç de olsalar ikna oldular. Tabii 'Sen Dalan falan değilsin' şeklindeki ısrarları boşa çıkan ikili bu sefer de 'Sayın Dalan...' diyerek tartışmaya devam edince canlı yayında fena çuvallamış oldular.

Beyaz TV yayını kesiliyor...

Almanya'da bulunduğunu söyleyen Bedrettin Dalan Ergenekon davasına ilişkin konuşmaya başladığı sırada yayın kesilerek belgesele geçildi.

Şok etkisi yaratan duruma Beyaz TV yöneticileri tarafından Twitter'da açıklık getirildi.

Kanalın genel müdürü Osman Gökçek Twitter'da şu notları paylaştı:

"Değerli Beyaz TV izleyicileri biraz önce Ferda Yıldırım'ın sunduğu ana haber bülteninde Rasim Ozan ve Ahmet Çakar'ın baglandigi yayina Beddrettin Dalan bağlandı. 23 00'da yayını kesmek zorunda kaldık. Çünkü saat 23.00'da RTÜK tarafından ceza aldık. Bu yüzden belgesel yayınına girdik. Ancak şu an programın kaydı devam ediyor. Buyayını yarın tamamını izleyebileceksiniz. Herhangi bir engelleme söz konusu değildir."

 
Şike davasında tahliye
 
Şırıngayla gelen ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan İzmir'e moral ziyareti
Baykal, operasyonlar nedeniyle zor günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediye ...
Hürrem Sultan'dan nefes kesen pozlar
Almanya’dan Türkiye’ye gelince bütün hayatı değişen biri MeryemUzerli. ...
Dolandırıcıyı dinlediği müzik yakalattı
Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde bir akaryakıt istasyonuna, aldığı motorin ...
 
Doktor ve hemşire olan polis, profesyonel yankesicilik çetesini çökertti
Ankara'da, doktor ve hemşire gibi davranarak, 6 ay boyunca takibe aldığı ...
Çam ağacında palmiye fidanı
İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki bir çam ağacının gövdesinde, budak yerinde ...
İşte Cübbeli'nin aşk trafiği
Tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca için yurt dışından son 5 ayda 7 kadın getirilmiş.
 
Kafede öpüşen genci öldürdü
Kafe sahibi öpüşen genci 'Hop aile var' deyip öldürdü... Kasımpaşa'da ...
Çelikhan'da kaza: 3 yaralı
Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden ...
Uzan'a karşı sınır ötesi harekat
Uzan'a karşı sınır ötesi mali takip operasyonu başlatıldı. Polonya'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman modeli çöküyor mü?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva