Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdür Vekili Nurhayat Özpınar, 2011 yılında 2 bin 384 numunede 6 bin 488, 2012'de 2 bin 749 numunede 6 bin 12, 2013'ün ilk 6 aylık periyodundaysa bin 312 numunede 3 bin 71 analiz yapıldığını aktardı. Halk sağlığının korunması ve sürdürülebilirliğinin kaliteli gıda üretimi ile mümkün olduğunu belirten Özpınar, kurumun 2013 yılında akredite edilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Özpınar önceki yılarda alınan yeni cihazlarla laboratuvarın güçlendirildiğini kaydetti. Hazırlanan denetim ve izleme programları doğrultusunda gerekli çalışmalar yapıldığını belirten Özpınar, "Afyonkarahisar'ın yanı sıra Uşak, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yalova illerinin denetim ve özel istek numunelerinin et tür tespiti, histolojik muayeneleri, jelâtin aranması, yem analizleri, koruyucu miktarı analizleri sürekli olarak kurumumuzda yapılmaktadır" dedi.
Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)