Narin'in mezarı yapıldı
Narin'in mezarı yapıldı
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
23 Ağustos 2022 Salı - 17:27

ATSO'da seçim heyecanı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden oda seçimlerine ilişkin yazının geçen hafta geldiğini ve 24 Ağustos itibarıyla yapılmaya başlanacak duyurularla seçim sürecini de başlatmış olacaklarını açıkladı.

ATSO da seçim heyecanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bölgedeki tüm oda ve borsaların seçimleri de TOBB'un yazısı gereği Ekim- Kasım aylarında gerçekleşecek.

ATSO'nun Ağustos ayı meclis toplantısı, ATSO Meclis Salonu'nda Meclis Başkanı Süleyman Özer başkanlığında, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Antalya ve Türkiye ekonomisine ilişkin konuların ele alındığı mecliste Davut Çetin, ATSO ve diğer oda ve borsaların henüz tarihleri netleşmeyen, fakat Ekim- Kasım aylarında yapılması planlanan seçimlerle ilgili de bilgi verdi.

TOBB'DAN SEÇİM YAZISI GELDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden oda seçimlerine ilişkin yazının geçen hafta geldiğini açıklayan Davut Çetin, üyelerin kayıt durumunu kontrol etmeleri için 24 Ağustos itibarıyla duyuruların yapılmaya başlanacağını ve böylece seçim sürecini de başlatmış olacaklarını söyledi. Seçimlerin Ekim- Kasım aylarında yapılacağını dile getiren Başkan Çetin, “Oda seçimleri bir demokrasi şölenidir. 140 yıllık çınar olan odamızın köklü bir kurumsal kültürü ve geleneği vardır. Hepimiz bu kurumsal kültüre sahip çıkmak ve geliştirmek için çaba harcıyoruz. Komitelerimiz, meclisimiz her zaman bu kurumsal kültür ve sorumlulukla çalışmaktadır. Bu sürecin de odamıza yakışan bir olgunluk ve nezaket çerçevesinde yaşanacağına inanıyorum" dedi.

RUSYA'DAN HER ALANDA FIRSAT VAR

Rusya ile ticaretin geliştirilmesi için düzenlenen etkinliği hatırlatan Davut Çetin, Rusya'nın AVM ve zincir marketleri yöneticilerinin toplantıya katıldığını ve ticari işbirliği görüşmeleri yapıldığını belirterek, “Toplantıyı duyup İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Aksaray gibi illerimizden gelen iş insanları dahi oldu. Bugünlerde Rusya pazarı için daha fazla çalışmamız gerekiyor. Turizm, tarım, sanayi, bilişim, e-ticaret gibi her alanda ticaret ve yatırım fırsatları var, bunları değerlendirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

KREDİDE RAHATLAMA BAŞLADI

Sektörlerden en çok kredi taleplerine ilişkin şikayet aldıklarını ve son günlerde kredilerde biraz rahatlama başladığından bahseden Çetin, “Merkez Bankası Cuma günü faiz indirdi, Cumartesi kredilerle ilgili tebliğ yayınlandı. Faizin yüzde 13'e inmesi çok önemli bir adım değil ama yayınlanan tebliğ, bankaları faiz indirmeye zorlayıcı niteliktedir. Tahvil faizleri dünden itibaren düşmeye başladı. Özellikle harcama karşılığı verilen kredilerde faiz düşecektir. Harcama dışı kredilerin ise artması istenmiyor, orada faiz düşse de fazla kredi verilmeyecektir. Bu kararın özel bankaların kredilerinde daralma yaratmamasını, KOBİ'lerimize faydalı olmasını ümit ediyorum. Durumu yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

GİRDİ MALİYETİ ŞİKAYETLERİ

Girdi maliyetleri şikayetlerinin sürdüğünü de belirten Başkan Çetin, şöyle devam etti:

“Bu enflasyonun KOBİ'leri daha fazla etkileyeceğini söylemiştik. Büyük şirketlerin kar artışları da bunu göstermektedir. KOBİ'lerde ciroların önemli kısmı elektrik ve akaryakıt oldu. Geçenlerde bir restoran sahibi arkadaşımız, kirasının 23 bin lira, elektrik faturasının 60 bin lira olduğunu söyledi. Antalya'da her yerde klima çalışıyor, diğer illere göre elektrik tüketimimiz daha fazla. Doğalgazdaki bölgesel tarife elektrikte de olmalıdır. Ayrıca son zamanlarda elektrik kesintileri de ciddi bir sorun olmaya başladı. Enerjide devlet vergi indirimi yaptı, bütçeden destek var, ama yetersiz kalıyor. Bu dönemde vergi geliri yüksek, bütçe açığımız düşük, enerjide devlet desteklerinin artırılması için daha fazla çaba gösterilmelidir."

TURİST SAYISI AĞUSTOS'TA 9 MİLYONU GEÇİYOR

Turizmde Ağustos ayı itibariyle havayoluyla gelen yabancı ziyaretçi sayısının ise 9 milyonu geçiyor olduğunu söyleyen ATSO Başkanı Çetin, şunları söyledi:

“Rusya'da sorunlar çıkmasaydı turizmde gerçek bir patlama görebilirdik. Yine de savaşın olumsuz etkilerine rağmen çarklar döndü, yeni pazarlar gelişmeye başladı. Yatırım cephesinde olumlu gelişme görüyoruz. Yılın ilk yarısında Antalya'da 20 milyar liralık teşvik belgesi alındı. Bunun 10 milyarı havalimanı, 7 milyardan fazlası turizm yatırımı. Turizm yatırımları ağırlıklı olarak yenileme yatırımıdır. Sanayide büyük yeni yatırım yok ama gübre, kağıt, plastik gibi sektörlerde kapasite artışları oluyor. Tarımda yatırımlar geçen yıla göre hız kesse de yılın ilk yarısında 400 milyon liralık teşvik belgesi alındı. Bu gelişmeler Antalya'nın eşi olmayan bir pırlanta olduğunu bir kez daha göstermektedir. Turizm başarısı ve yabancı ilgisi Antalya'nın alternatifinin olmadığının kanıtıdır. Bugüne kadar bu pırlantayı gereği kadar korumadık, buna rağmen şehrimiz çok değerli ve eşsiz kaldı. Antalya'yı ranta kurban etmezsek, daha fazla bozmadan, estetik, planlı, akıllı bir kent yaparsak Antalya ekonomisi tutulamaz.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
İklim portalı yayında
 
Antalya açıklarında deprem
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taş 24 Ağustos 2022 Çarşamba 18:22

Başta AKS'nin etkinliklerinde görüldüğü üzere "-mış gibi yapmayacak", birçok kent için eski ancak Antalya için "yeni" paketli çalışmalar yapmayacak bir ATSO zamanı geleli hayli oldu.

Yorumu oyla      0      0  
Ali Bahar Açıkladımı 24 Ağustos 2022 Çarşamba 15:24

Kımler suan Aday? Ali Bahar her komıtede aday cıkartıyormus? hatta davut baskanı yormak ıcın karsısına saglam kısılerı almıs.

Yorumu oyla      0      0  
ortalık karışacak 24 Ağustos 2022 Çarşamba 11:35

ortalık karışacak vaziyet alın

Yorumu oyla      0      0  
zor bir seçim olacak 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:05

Sayın Davut Başkan İçin Çok Zor Bir Süreç olacak! Seçimleri kazanması bu sene çok zor gözüküyor! bir çok komite üyesi ile ilgilenmediği için arası bozuk.

Yorumu oyla      0      0  
kim kaç komıte alacak 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:00

atso başkanı davut çetin, seçimlerde kaç komıteyı almayı düşünüyorsunuz? bu seçimler sizin için çok zor olacak. her komıte de alı bahar saglam ekıpler cıkartıyor. ozellıkle oncekı secımde karsı aday olmayan gruplarda saglam adaylar cıkartıyor. hatta davut cetının karsısına da cok guclu adaylar var bakalım davut baskan kendı komıtesınden cıkacakmı?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Ülker: Yok evini Londra'ya taşıdı, yok...
Godiva ve Pladis Yönetim Kurulu Başkanı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu ...
ABD'den Türk şirketlere Rusya ile ilgili uyarı mektubu
ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş ile ...
İcra dosyalarında patlama yaşanıyor
2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bu ay itibarıyla ...
 
Washington arasında sürpriz görüşme
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, ABD Hazine Bakan Yardımcısı ...
ATB’den tarımda yeşil dönüşüm atağı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), çevreyi tehdit eden, iklim değişikliğine ...
Kriz çözüldü, Türk TIR'ları yola çıktı
KAPIKULE Sınır Kapısı'nda taşıdığı ürünleri analiz ettiremediği için 5 ...
 
7 bin 500 TL promosyon avantajını kaçırmayın
Emeklinin maaş promosyonu aldığı bankada 3 yıl kalma taahhüdü bulunuyor. ...
İhracatta Batı Akdeniz 1.5 milyar doları aştı
BATI Akdeniz İhracatçıları Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ...
Kırmızı ete bir zam daha!
Et fiyatlarına Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira ...
 
Dursun Gündoğdu
İktidar partisine yakışıyor mu?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva