Toplantıya Barbaros Mahallesi Muhtarı Mehmet Gözübüyük, Selçuk Mahallesi Muhtarı Güray Esel, Tuzcular Mahallesi Muhtarı Serdar Söyler, Kılınçarslan Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman ve bölge muhtarları tarafından belirlenen ATSO üyesi işletme sahipleri katıldı.
Kaleiçi Mermerli’de gerçekleşen toplantıda, Kaleiçi semti sakinlerinin öncelikli sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.
Toplantıda söz alan muhtarlar, tarihi semtte atıl durumda bulunan yıkılmaya yüz tutmuş eski yapıların görsel kirlilik yarattığını, eski evlerin restorasyonu için fon kaynaklarına ulaşma konusunda yönlendirmeye ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. Kaleiçi’nde ruhsatsız işyerleri bulunduğunu, hanutçu, çığırtkan ve seyyar satıcıların gezdiğini ifade eden muhtarlar, belediye zabıtasının ve polisin daha etkili mücadele etmesini istediler.
Muhtarlar, “Kaleiçi’nde gece aydınlatması, gezi yolu yönlendirme levhaları yetersiz. Sokaklarda sahipsiz hayvanlar cirit atıyor. Arıtmadan yayılan kötü koku nedeniyle turistler kaçıyor. Surlardaki otlar ve yosunlar temizlenmiyor. Tur tekneleri kuralsız çalışıyor” diye konuştular.
“Kırkmerdiven” olarak bilinen basamakların yıpranıp aşırı kaygan hale gelmesi nedeniyle çok sayıda kaza yaşandığı da belirtin muhtarlar, acilen önlem alınması istediler.
Kaleiçi’nde tıpkı Işıklar ve Kazım Özalp’te olduğu gibi yol, zemin ve kaldırım düzenlemeleri yapılmasını isteyen muhtarlar, gece ve gündüz yapılacak sanatsal ve kültürel etkinliklerle Kaleiçi’nin canlandırılabileceğini, sokakların heykellerle donatılması gerektiğini ifade ederken, Büyükşehir’e ait atıl durumda bekleyen deniz taksilerin de bir an önce çalıştırılmasını istediler.
Muhtarlar, Kaleiçi’ni hergün binlerce turistin ziyaret ettiğini belirterek, bölgede “Sağlık Kabini” ihtiyacı bulunduğuna da dikkat çektiler.
ATSO olarak Kaleiçi’ni çok önemsediklerini belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, göreve gelir gelmez bu amaçla ilk etapta “Kaleiçi Buluşmaları” düzenlediklerini, yine Kaleiçi’ne yönelik “Antalya Şehir Müze ve Sergileri Projesi”ni ortaya koyduklarını söyledi.
Kaleiçi’nin Antalya’nın sahip olduğu en önemli değerlerden biri olduğunu vurgulayan Budak, “Hep Antalya’nın bir cazibe merkezine ihtiyacı var diyoruz. Kaleiçi ve Yat Limanı 3 bin yıllık bir mücevher ama maalesef burayı yeterince kullanamıyoruz. Kaleiçi Bölgesi’ni, konunun bütün paydaşları ile işbirliği içerisinde, tarihi dokuyu koruma önceliği ile güzelleştirerek, Antalya ve Türk turizmine çok daha ciddi katkılar sağlayan bir cazibe ve çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Muhtarlarımızın dile getirdiği sorunları ve çözüm önerileri konusunda çalışmalarımızı yapacağız, ATSO olarak çözemeyeceğimiz sorunları ilgili kurumlara ileteceğiz” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantının Kaleiçi’nde incelemelerde bulunarak, esnafla sohbet etti.