ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, iş aleminin bir araya gelmesini zenginleşme olarak nitelerken, İş aleminin zenginleşmesi Antalya’nın zenginleşmesidir.Antalya’nın zenginleşmesi Türkiye’nin zenginleşmesidir.Döşemealtı’nın Antalya’nın iftiharı olan bir bölge olmasını istiyoruz.Bunu da birlikte başaracağız”dedi.
DÖSİAD Perşembe kahvaltılarının bu haftaki konuğu ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’tı.Antalya’da sanayinin kalbi Döşemealtı’nda DÖSİAD gibi bir çatı altında iş dünyasını buluşturan DÖSİAD başkanı Gültekin Gencer’i tebrik eden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “İş aleminin biraya gelmesi zenginleşmenin adımıdır.İş aleminin zenginleşmesi Antalya’nın zenginleşmesi, Antalya’nın zenginleşmesi Türkiye’nin zenginleşmesidir”dedi.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak kahvaltıda yaptığı konuşmada işadamlarına Antalya Organize Sanayi bölgesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Döşemealtı’nı Antalya’nın platosu olarak belirten Budak, şunları söyledi:
“Döşemealtı hızlı bir gelişme kaydediyor. Önümüzdeki sene uluslar arası ölçekli üniversite açılıyor. Bu doğrultuda sanayi merkezi olmasının yanı sıra eğitimin de merkezi olacak.10 sene önce bugünkü halini sorsalar hayal bile edemezdik.Yapılaşma anlamında da sorun olduğunu düşünüyorum.İlçeye yakışır , ilçenin yapısını bozmadan yerleşim alanları inşa ediliyor.Döşemealtı’nın Antalya’nın iftiharı olan bir bölge olmasını istiyoruz.Bunu da birlikte başaracağız”
Bölgenin öncelikli hedefinin eğitim olması gerektiğinin altını çizen Budak, bu doğrultuda ATSO olarak sanayicinin kalifiye eleman sorunu çözümüne yönelik Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde Endüstri Meslek Lisesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, yine Kız Meslek Lisesiyle ilgili bir yatırımın da burada olacağını söyledi.
Son zamanlarda ilçede pek çok okulun açıldığını anımsatan Budak, “Antalya en hayırsever kent. Okulların büyük bölümü hayırseverler tarafından yapılıyor.Temennim bu tür çalışmaların tüm Antalya geneline yayılmasıdır” diye konuştu.
AOSB’ye 60 tane daha yeni sanayici geliyor
Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin(AOSB) son durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Budak, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda 164 tane kuruluş var. İlk göreve geldiğimizde bu rakam 80’di.Antalya’da ciddi anlamda bir sanayiden söz ediyoruz. AOSB, 164 fabrikayla 6664 dekarlık bir büyüklüğe ulaştı.300 dönümlük bir yer daha var.60 tane parsel çıkıyor. Bu da demektir ki 60 tane yeni sanayici.9 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanıyor.Bu rakamın önümüzdeki beş yıl içinde 20 bine yükselmesini bekliyoruz.Yine organize sanayi bölgesine tekno kent geliyor.10 bin metrekarelik alana kurulacak olan tekno kentten teknoloji desteği alacağız.Sanayicilerden gelen talep üzerine Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak cami yaptıracağız ve sanayicinin hizmetine sunacağız.Ayrıca sanayicinin ve çalışanların ihtiyacını karşılayacak tam teşekküllü spor tesisi kuruyoruz.Organize Sanayi Bölgesine yakışacak şekilde toplantı salonlarının idari ofislerin ve kongre merkezinin bulunduğu bir organize sanayi bölge müdürlüğü merkezi hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”
Budak:”Antalya’nın rehabilitasyon projelerine ihtiyacı var “
Bugün ATSO’nun yaptığı çalışmalarla Antalya’ya yapılması planlanan bir çok yatırım ve Antalya ile ilgili düşüncenin hayata geçirilmesinde öncü rol oynadığına inandığını ifade eden Budak, şunları söyledi:
“Turizmde sıkıntı var. Yaz sezonundaki hareketliliği 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Düşük sezondaki kayıpları kongre turizmiyle telafi ediyoruz.Bu bağlamda kongre bürosunu bünyemize aldık.Orada da zamanında bir araya gelemeyen kurumlar şu anda o masanın çevresinde diyalog kuruyorlar.Bu diyalogun meyvelerini alıyoruz.Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği 2014 genel kurulunu biz aldık.Bu Antalya’nın gücüdür.3 bin civarında dünyanın en önemli kongrecileri bir araya gelecek.Bu yönüyle de çok büyük önem arz ediyor.”
Antalya’nın rehabilitasyon projelerine ihtiyacı olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Antalya büyük, devasa organizasyonları yapabilecek kapasitede.Antalya çok büyük bir marka haline geldi.Hem tanıtım hem de marka anlamında çok iyi desteklenmesi lazım” dedi.
Antalya’ya bir koyun, on alın
Antalya’nın pek çok alanda yatırım eksiği olduğu yönünde düşüncelerini belirten Budak, “Antalya’ya bir koyun, on alın.Örneğin Antalyaspor iyi bir takım.İyi de bir marka.Stadyumun Antalya’ya ve Antalyaspor’a yakışmadığını düşünüyorum.Bunlar Antalya’nın hak ettiği şeyler değil” diye konuştu.
Antalya’ya yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Budak, “Antalya’nın yatırıma ihtiyacı var. Bir işadamı gibi düşünüp Antalya’ya yatırım yapmalıyız.Antalya’nın değişime ihtiyacı var.Hep beraber bu değişimin üstüne gitmeliyiz”dedi.
ATSO Akademi , turizme profesyonel yönetici yetiştirecek
ATSO Akademi bünyesinde yüksek lisans programı için çalışma başlattıklarını açıklayan Budak, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Özellikle turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu profesyonel yöneticileri bu akademide yetiştireceğiz. Antalya’nın adına yakışır yüksek lisans programıyla genç yöneticiler yetişecek.Atso merkezi bunun için çok uygun.6 tane toplantı salonumuzu bu programa göre düzenleyeceğiz.İşin profesyonelleri ders verecek.Bu proje için de sizlerden destek istiyoruz.”
Kalifiye eleman sorunu için iş dünyasından destek istedi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte yürüttükleri Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 projesinin yeterince başarılı gitmediğini anımsatan Budak, bu projeyle işadamlarının ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sorununun da çözüleceğini belirterek” Yeterli sayıda katılım sağlayamıyoruz. Kurs var, kursun sonunda iş var.Ama katılan yok.12 tane öğrenci bulun.İstediğiniz alanda hangi konuda eksiğiniz varsa o kursu açalım.Sorunu birlikte çözelim” diye konuştu.”
Kırkgöz projesini hayata geçirelim, Döşemealtı sporun da merkezi olsun
DÖSİAD yönetim kurulu başkanı Gültekin Gencer Kırkgöz projesi için çok hevesli olduklarını belirterek, Kırkgöz’ün kürek takımlarının kamp alanı olarak Antalya’ya kazandırılması için başta ATSO başkanı Çetin Osman Budak’tan destek istedi.Kırkgöz’ün koruma altına alınması gerektiğini savunan Gencer, şunları söyledi:
“Kırkgöz çok önemli ve değerli bir bölge.Fakat şu an kaderine terk edilmiş durumda.Kırkgöz doğal su kaynağı.Doğal su kaynağına zarar vermeyecek, turizme katkı sağlayacak şekilde revize edilmesi Antalya için çok büyük katma değer demek.Kürek takımları için Antalya’nın kamp alanı olmasında hiçbir sorun yok.Kırkgöz’ü koruma altına alabilirsek, kürek kamp alanları oluşturabilirsek bölge değerlenecek.Kürek zengin sporu.Özellikle İngiltere’de her şehirde her kanalda yapılan bir spor.Antalya doğal olarak 12 ay bu spora müsait.Bunu hep birlikte yaratabilirsek bölge çok gelişir.”
Gencer , Eğitim ve sanayinin merkezi Döşemealtı’nın kürek sporu için uygun ortam yaratılması halinde sporunda merkezi olacağını sözlerine ekledi.
Etkinlik sonunda DÖSİAD başkanı Gültekin Gencer , ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’a plaket DÖSİAD yönetim kurulu üyesi Adalya Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gülmez de mermer üzerine Atatürk portresi hediye etti.