Henüz 12 yaşındayken geçtiği inşaatın çatı katından üzerine çimento torbasının düşmesiyle yaşamı bir anda değişen Demet Daşik, yüzde 60 oranında ortopedik engeliyle ASMEK'te harikalar yaratıyor. Üniversiteyi başarıyla tamamladıktan sonra özel bir bankanın müfettişlik uzmanlığı sınavını kazanan Daşik, mülakat için İstanbul'a gittiğindeyse engelli olması sebebiyle mevcut pozisyonda çalışamayacağı söylendi. Turizm sektöründe uzun yıllar çalışan Daşik, 2010 yılında emekli oldu.
ASMEK'E DEVAM EDECEĞİM
ASMEK'te bilgisayar kursundan Rusçaya, yağlı boya kursundan ahşap boyama kursuna katılan Demet Daşik, “Emekli olduktan sonra Temel Bilgisayar kursuna kaydolarak ASMEK ile tanıştım. Sonraki süreçte Rusça ve yağlı boya kurslarına devam ettim. Annem ve babamın vefatıyla kurslara ara vermek durumunda kaldım. ASMEK'ten tanıyan hocalarım beni o dönemde yalnız bırakmayarak, kurslara devam etmem gerektiği konusunda beni ikna etti. Benim gibi engelli bir bireyin topluma örnek olabileceğini söylediler. Ben de yeniden 2016 yılında ahşap dekorasyon ve boyama kursuna katıldım. İkinci dönemde de ASMEK'in üç boyutlu rölyef kursuna devam edeceğim" dedi.
ASMEK'TEN ÖĞRENİLECEK ÇOK ŞEY VAR
ASMEK'in hayatına çok büyük anlam kattığını ifade eden Demet Daşik, şunları söyledi;
“ASMEK'teki kursları sadece boş vakitlerin değerlendirilip, hobi edinilen merkezler değil aynı zamanda hayata anlam katan kurslar. Hem sosyal çevre açısından hem de hayatınıza yeni ufuklar açılması büyük bir avantaj. Bunu bir meslek dalına dönüştürebileceğimi, benim için adeta rehabilitasyon merkezi olacağını düşünmemiştim. ASMEK'te insanın öğreneceği çok şey var. Hocalarımız, çalışanlarımız, yönetim kadrosu, bize sunulan hizmetlerle maddi bir varlık gerektirmeden, insanların bütçesi müsait olmasa da bir başvuru formu ve kimlik fotokopisiyle harikalar yaratabileceği bir kurum ASMEK. Burada pek çok şey yapabiliyorsunuz. Bunu engelliyken bile başarabiliyorsunuz. Bunu insanların görmesi ve bir kez de olsa ASMEK'i ziyaret etmelerini öneriyorum."
ANTALYA, (DHA)