Alpagot Ailesi'nin dördüncü neslinin işletmeciliğini yaptığı üretim tesisinin yöneticici Mahmut Alpagot, Çelebioğlu ve öğrencilere fabrikayı gezdirip, 98 yıldır değişmeyen lezzetin öyküsünü anlattı.
"İlkemiz, kendi soframıza koyamadığımız hiçbir ürünü başkalarına yedirtmemek" diyen Alpagot, "1914'de küçük bir dükkânda başlayan imalatımız, bugün 9000 metrekarelik alana yayıldı. Tesisimizde, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ne uygun üretim yapılıyor. Her gün 45 çeşit taze meyve ve sebze işlenerek reçel, pekmez, turşu, ayrıca ikram şekeri, lokum ve daha birçok çeşit ürün elde edip, iç piyasaya sürüyor, bir kısmını da yurt dışına ihraç ediyoruz" dedi. Alpagot, konuşmasında iş ahlakının önemini de vurguladı.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)