Bir ihbar üzerine teknik ve fiziki takip başlatan Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Suriye uyruklu 43 yaşındaki H.A.T.'nin liderliğini yaptığı bir çetenin Türkiye'ye kaçak yollardan et soktuğunu saptadı. Çete elemanları, baskınların artması üzerine kaçak eti başta havuç olmak üzere birçok ürünün arasına yerleştirmeye başladı.
Alanya, Muğla, Hatay, Amasya, Eskişehir, İstanbul ve İzmir'de kaçak eti satın alan müşterilere yönelik önceki gün bir operasyon daha düzenlendi. Bu operasyon kapsamında 35 kişinin ifadesine başvuruldu.
Yetkililer, 3 ay süresince yapılan operasyonlarda, toplam 23 ton 275 kilo kaçak et ele geçirildiğini, tamamının imha edildiğini belirtti. Yapılan laboratuvar tehlillerinde, etlerin bufalo eti olduğu belirlendi.
Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)