Bu işbirliği kapsamında; Anadolu OSB’nin kurumsal gelişiminin desteklenmesi, Atılım Üniversitesi laboratuarlarının ortak paylaşımı ile bilimsel araştırma ve sanayi kapasite geliştirme çalışmalarının yapılması hedefleniyor. İşbirliği ile Türkiye’de 15 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.
Atılım Üniversitesi, Anadolu OSB ile, üniversite-sanayi işbirliğini öngören bir protokole imza attı. İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, OSB’lerin Türkiye’nin önemli bir gerçeği olduğunu belirterek, Anadolu OSB’nin de Türkiye’deki 263 OSB’den biri olduğunu ifade etti. Türkiye’deki organize sanayi bölgelerini değerlendiren Tuncay; Türkiye’de sadece 148 bin OSB’de üretim yapıldığını ancak geri kalan OSB’lerin boş olması nedeniyle dünyanın kaynağının heba edildiğine dikkat çekti. Devlet kurumlarının ödediği verginin, şehrin ödediği vergilerin kapsamı dışına çıkarılması gerektiğine de vurgu yapan Tuncay, OSB’lerin desteklenmesi gerektiğini, OSB yatırımcılarına da mutlaka pozitif ayrımcılık yapılmasının önemine değindi.
Tuncay’dan sonra söz alan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da; Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliğinin istenilen düzeyde olmadığına dikkat çekti. Çözüm yolunun ise; Türkiye’ye özgü kavram ve süreçlere dayalı, bu işbirliğinde olduğu gibi yeni modellerin ve deneyimlerin ortaya konmasının önemine değindi. Özgenoğlu, Anadolu OSB ile gerçekleştirdikleri bu işbirliğinin de; yeni bir model olacağı umudunu da taşıdıklarını sözlerine ekledi.
Protokol imza töreni, Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu’nun, ‘Organize Sanayi Bölgeleri’nin KOBİ’lerin gelişimindeki rolü’ konulu sunumuyla sona erdi.