Hijyenin ön plana çıktığı eğitim programında 1456 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlayarak belgelerini aldı.
Temmuz ayında başlayan ve Ekim sonunda sona eren eğitimler Antalya merkezde başlayarak Manavgat, Alanya, Elmalı, Demre, Kumluca, Gazipaşa, Finike ilçelerinde yapıldı. Eğitimlerde kursiyerlere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Gıda ve Yem Kanunu, ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, dağıtım ve satışını yapan işyerlerinde uyulması gereken teknik ve hijyenik şartlar ile genel gıda hijyeni konularında bilgi verildi.
Fırın sahipleri, çalışanlar ve dağıtım sektöründe görev yapanların katılımı, yaşadıkları yere göre değişim gösterdi. Tüm programın ardından kursiyerlere bir de sınav düzenlendi. Sınavda 100 üzerinden 70 puan alan kursiyere ekmek üretim, dağıtım ve satışındaki hijyen konusunda eğitimlerini tamamlamış sayıldığına dair "Hijyen Eğitimi Belgesi" verildi.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)