Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
Kızılcık Şerbeti’nde bir flaş ayrılık daha
Kızılcık Şerbeti’nde bir flaş ayrılık daha
18 ilde DEAŞ operasyonu: 20 tutuklama
18 ilde DEAŞ operasyonu: 20 tutuklama
Müge Anlı 'sosyal yardım' eleştirisine sinirlendi
Müge Anlı 'sosyal yardım' eleştirisine sinirlendi
6 Ocak 2018 Cumartesi - 11:54

'İşlenirse at etini ayırt etmek zor'

TÜRKİYE Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, at etinin işlenmesi halinde, yenilebilir diğer etlerden ayırt etmenin çok zor olduğunu söyledi.

 İşlenirse at etini ayırt etmek zor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 2015 yılında alınan 12 bin 500 kilo kavurma tipi kutulanmış et konservenin 4 bin 50 kilosunda at eti tespit edilmesi ve Adana'da eti alınmış çok sayıda at ve eşek kemiğinin tespit edilmesinin ardından gözler kasaplara çevrildi. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, at eti hakkında açıklama yaptı. At ve eşek etini halka yediren kişilerin şahsiyetinden şüphelendiğini belirten Yardımcı, “Kendi yiyorsa vatandaşa satsınlar. Bunların cezasının az olmaması lazım. Eğer ceza düşük olursa adam yine yapar. Bunlar hem meslekten men edilmeli, hem cezai işlem en ağırından olmalı" dedi.

"GETİRİSİ FAZLA"

Ata ulaşmak çok daha kolay ve ucuz olduğu için bu yönteme başvurulduğunu aktaran Osman Yardımcı, at sahibi attan vazgeçince, art niyetli kişilerin bu hayvanları toplayıp topluca kestiğini kaydetti. At ve eşek eti kilosunun 3-5 liradan satıldığı duyumu aldığını aktaran Yardımcı, kâr getirisi fazla olduğu için bu hayvanların kesildiğini söyledi. At eti ile dana etinin bir olmayacağını vurgulayan Yardımcı, şöyle konuştu:

“At etini kuşbaşı ya da kıyma yapıp satarlarsa vatandaşın yüzde 90'ı bu etin farkına varamaz. Kesen kişi zaten işlemeden o eti alıp dolabına koyamaz. Bu işi yapanların kasaplıkla ilgisi yok. Kasaplar günlük 50-60 kilo et satar, müşterisine at eti vermez. Biz daima denetlenen kesimiz. Bizi devlet denetlemesin, vatandaş her gün defalarca denetliyor. Hurda yerlerde, hiç hijyenik olmayan yerlerde bu etler kesilip parçalanıyor. Kasaplardan daha çok büyük işletmeler bu etleri alıyor."

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
İntihar girişimi sonrası evde gelen ölüm
 
Vali Karaloğlu: 2017 ilaç oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Solomon61 6 Ocak 2018 Cumartesi 12:44

Ağaç kesene hakim bir yıl hapis verdi,at eti serbest

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçki zammı yolda
Alkollü içkilerin özel tüketim vergisi, yüzde 7,1 oranında arttı. Tütün ...
Teşekkürler Antalya, Isparta ve Burdur'a...
ANTALYA, Isparta ve Burdur'un 2017 yılı ihracatı, 2016'ya göre yüzde 18.1 ...
Sarma sigara içenleri üzecek zam
Sarma sigarada kullanılan makaronun fiyatı gelen ÖTV zammı ile birlikte ...
 
Yılbaşının kazananı çiğköfte
ANTALYA'da çiğköfte satışı yapan Yılmaz Tunçdemir, yılbaşı akşamı normalin ...
AESOB Başkanı Dere'nin yeni yıl mesajı
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
Isparta'nın örtüaltı üretim merkezi
ISPARTA'nın Sütçüler ilçesinde örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde yapılan ...
 
Davut Çetin'den siyaset, ekonomi ve turizm üzerine...
ANTALYA Ticaret Sanayi ve Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, her yılbaşı ...
DÖSİAD'ın gala gecesi
DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DÖSİAD) 7'nci kuruluş yılı, gala gecesiyle kutlandı.
Finike'de rekolte 230 bin ton
FİNİKE Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, bu yıl portakal rekoltesinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Atatürk'ün kemiklerini sızlatan CHP'li başkanlar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Nükleer korkusu
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva