Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Sütçüler ilçesinde örtüaltı üretimde son yıllarda artış olduğunu söyledi. İlçede 214 serada toplam 266 dekar alanda üretim yapıldığına değinen Tuğrul, en fazla dikim ve üretimin domateste olduğuna işaret etti. 170 dekar alanda yaklaşık 2200 ton domates üretimi yapıldığına işaret eden Tuğrul, "Domates fideleri mart ayında dikilmekte olup, çeşitlere göre değişmekle beraber hasat haziran ortası başlayıp eylül ortasına kadar devam etmekte. Domates hasadından sonra 236 dekar alanda ikinci ürün olarak marul dikimi yapılıyor ve yaklaşık 700 ton marul üretilmekte" dedi.
Marulun çeşidine göre değişmekle beraber 60 ila 90 gün içinde hasada hazır hale geldiğine değinen Mehmet Tuğrul, "Ürün Antalya halinin yakın olması ve pazarlama olanaklarının daha fazla olması sebebiyle Antalya'da pazarlanıyor. Talebe göre Isparta'da iç pazarda da satılıyor" diye konuştu. İlçede seracılığın Çandır, Şehler ve Yeşilyurt köylerinde yaygın olduğunu, bu bölgelerde toplam 206 sera bulunduğunu söyledi. Tuğrul, seralarda yaz döneminde domates, hıyar, biber, fasulye, patlıcan ve çilek, kış döneminde ise marul başta olmak üzere roka, tere, maydanoz, ıspanak ve pırasa gibi ürünlerin yetiştirildiğini kaydetti.
Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) -