Aileleriyle fotoğraf çektiren çocuklara, işletmeciler tarafından ayran ikram edildi. Seyir terasından ilçenin Ayışığı Koyu'nu izleyen çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.
LÖSEV Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Fulya Yavuz, kanserin evrensel bir hastalık olduğuna işaret ederek, "Dünyanın neresinde olursanız olun sıkıntıların aynı olduğunu anlatmak istiyoruz. Moralle tedavide, başarıya daha fazla ulaşıldığını göstermek istiyoruz. Bilinç ve duyarlılık yaratmayı amaçlıyoruz. Bu seneki sloganımız, 'onlar bizim gerçek kahramanlarımız.' Hafta kapsamında 21 ülkeden 21 çocuk ve aileleri misafirimiz oldu" dedi.
Koordinatörü Fulya Yavuz, çocukların aralarında tedavisi devam edenler, bitenler, kontrol sürecinde olanlar bulunduğuna dikkati çekerek, "Moral tedavi süreci, en az ilaç tedavisi kadar etkilidir. Onlar da kendi ülkelerindeki LÖSEV benzeri kanser kuruluşuyla iletişimdeler. Biz bu kuruluşlarla iş birliği çerçevesinde bu etkinliği düzenledik. Etkinliğe Türkiye'den de 20 çocuk katılıyor" diye konuştu.
HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) gibi bir çok kuruluşun destek verdiğini ifade eden Fulya Yavuz, "Türkiye'nin dört bir tarafından Antalya'yı görmemiş ve uçağa ilk defa binen çocuklar geldi. Buna 'lösemi maske kardeşliği' diyoruz. Onlar birbirilerini tanıyıp, kaynaşacaklar ve umuyoruz ki kalıcı dostluklar kuracaklar. Haklımızın desteğini bekliyoruz. Amacımız tek yürek olma" dedi.
Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)