İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü tahliye edildi
İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü tahliye edildi
İrem Helvacıoğlu'ndan bebek müjdesi
İrem Helvacıoğlu'ndan bebek müjdesi
ÖSYM, hafta sonu dört ayrı sınav düzenleyecek
ÖSYM, hafta sonu dört ayrı sınav düzenleyecek
Antalya'da sanatın evrimi anlatıldı
Antalya'da sanatın evrimi anlatıldı
5 Mayıs 2021 Çarşamba - 11:22

'Alo Fetva Hattı'nı arayanlar koronavirüs ile aşı soruyor

ANTALYA'da, 'Alo 190 Dini Danışma' hattına aşı ve koronavirüsle ilgili gelen çağrı sayısında artış yaşandı. Arayanlar en çok "Koronavirüs hastaları oruç tutabilir mi ?", "Koronavirüs aşısı yaptırmak orucu bozar mı?", "Astım hastalarının kullandığı spreyler orucu bozar mı?" sorularını yöneltti.

 Alo Fetva Hattı nı arayanlar koronavirüs ile aşı soruyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, halktan gelen sorulara daha hızlı cevap verebilmek amacıyla kurulan 'Alo Fetva Hattı' olarak da bilinen 'Alo 190 Dini Danışma' hattına ramazan ayında gelen çağrı sayısında artış yaşandı. Antalya İl Müftülüğü bünyesinde, dini soruları cevaplayan vaiz ve din işleri uzmanlarının görev yaptığı hattı arayanlar, çoğunlukla koronavirüs ve aşı hakkında bilgi aldı. İl Müftülüğü bünyesindeki 2 erkek ile 2 kadın vaizin görev yaptığı hattı ramazan ayında günde yaklaşık 200 kişi aradı. Arayanlar en çok "Koronavirüs hastaları oruç tutabilir mi ?", "Koronavirüs aşısı yaptırmak orucu bozar mı ?", "Astım hastalarının kullandığı spreyler orucu bozar mı?" sorularını yöneltti.

'AŞI, ASTIM HASTALARININ SPREYİ ORUCU BOZMAZ'

Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, müftülük bünyesinde vaizlerin ramazan ayı içerisinde 10.00 ile 22.00 saatleri arasında hattı arayanlara dini bilgi verdiğini anlattı. Ramazan ayında arayan sayısında 2 kat artış yaşandığını dile getiren Yalçınkaya, "En çok 'Oruç tutarken aşı yapılabilir mi' sorusu geliyor. Aşı yaptırmanın orucu bozmadığını anlatıyoruz. Astım hastalarının kullandığı püskürtmeli ilacın orucu bozup, bozmadığı soruluyor. Kronik hastalar oruç hakkında soruyor. Kronik hastalar sağlığı için oruç tutamıyorsa bunun karşılığında mali imkanları varsa 30 gün karşılığında 840 lira fidye vermesi gerektiğini belirtiyoruz" diye konuştu.

'KORONAVİRÜS OLANLAR ORUCUNU RAMAZAN SONRASI TUTABİLİR'

Yalçınkaya, hattı arayanların bilgi aldığı konuları şöyle sıraladı:

"Ramazan ayında koronavirüs olunursa vücudun direnci açısından doktorlarımız tutulmamasının daha iyi olduğunu belirtiyor. Bizler de ramazan sonrasında kaza etmelerini, iyileştikleri zaman oruçlarını tutmalarının daha uygun olduğunu söylüyoruz. Astım hastalarının püskürtmeli ilaçları orucu bozmaz. Oruç tutarken ani, şiddetli ağrı ya da rahatsızlanmalarda gıda ya da vitamin cinsi olmayan, enjeksiyon kullanımı orucu bozmaz. Kızılay'a kan verme hakkında sorular soruluyor. Kan verebiliriz ama kan alamayız. Kan alındığı zaman oruç bozulur. Kan vermede oruç bozulmaz."

ANTALYA'DA VATANDASLARIN DINI BILGI ALMAK ICIN ARADIGI 'ALO 190 DINI DANISMA' HATTINA ASI VE KORONAVIRUSLE ILGILI GELEN CAGRI SAYISINDA ARTIS YASANDI. (FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Maskeli gaspçılar, iftar vakti dehşeti yaşattı
 
İran'ın propaganda videosunda 'ABD Kongre Binası' havaya uçuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstihdam için güçbirliği projesi
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR, ...
Korkuteli'de 15 bin aşı uygulandı
KORKUTELİ Devlet Hastanesi Başhekimi Nihat Ateş, Covid-19 pandemisiyle ...
'Aşılanma sürecinde insani hata payı yok'
TÜRKİYE'de ocak ayından bu yana yapılan Biontech aşısının, saklandığı ...
 
'Zincir marketler yerel üreticiden alım yapsın'
MANAVGAT Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, "Zincir marketlerin sattıkları ...
Demre Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor
DEMRE Belediyesi kurduğu sera ve bahçede kendi çiçeğini üretiyor. Belediye ...
Kadın polise ahlaksız teklifte bulunan İngiliz turist yine gözaltına alındı
ANTALYA'da, maske takması konusunda kendisini uyaran polisin yanındaki ...
 
Antalya'da ilk kez düşüş yaşandı...
24-30 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka ...
Subaşı: Semt pazarları zabıta denetiminde her gün açılsın
İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, İl Başkanı Mehmet Başaran ve ilçe ...
Kadın polise ahlaksız teklifte bulunan İngiliz turist serbest
ANTALYA'da, maske takması konusunda uyaran polisin yanındaki kadın polisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mehmetçik Avrupa'da
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva