Akademisyenler, özel sektör ve tüketicilerle üniversitelerin birlikteliğinin devam etmesi kararı alındı. Bu birliktelikle sektörün sorunlarına yönelik projeler oluşturulması, ortak projeler çıkarılması ve akademisyenler tarafından yürütülen projelerin sektörle birlikte hayata geçirilmesi bakımından organizasyonun çok başarılı geçtiği belirtildi. Etkinlikler boyunca akademisyenler tarafından yapılan workshoplar, sergiler ve el sanatları uygulamaları da ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.
4 gün süren ve 45 ilden 130 firma ile 65 üniversiteden 200'e yakın akademisyenin yer aldığı etkinliklere 50 bine yakın ziyaretçi katıldı.
YÖRESEL GELENEKSELLEŞECEK
AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, bu etkinlikler ile bilim ve üreticinin buluşturulduğunu söyledi.
Genellikle üniversitelerin bilimi ürettiğini ve kendi haline bıraktıkları için eleştiriler aldığına dikkat çeken Rektör Kurtcephe, "Bu sempozyum ile Türkiye'nin birçok üniversitesindeki bilimsel çalışmaları halkımızın kullanımına sunma imkanı verdik. Üniversitemizin halk için çalıştığını bu toplantıyla ortaya koyduk" dedi.
Doğru bir iş yaparak güzel sonuçlar alındığını anlatan Prof.Dr. Kurtcephe, ilki düzenlenen bu etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale dönüştürüleceğini söyledi.
Diğer üniversitelere de örnek olacak bir çalışma ortaya konulduğunu dile getiren Rektör Kurtcephe, "Daha doğru üretim, pazarlama ve yöresel ürünlerin bir marka değer haline gelmesi halk sağlığı ve Türkiye ekonomisi açısından da çok önemlidir" diye konuştu.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)