Fenerbahçe Başkanı, 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren yeni şiddet yasası ve Futbol Disiplin Talimatı'na göre, "Organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Geçtiğimiz pazar günü tutuklanan ve 5 gündür cezaevinde bulunan Aziz Yıldırım'la ilgili inanılmaz bir iddia ortaya atıldı.
Fenerbahçe Başkanı'nın tutuklanmasının asıl nedeninin 21 Nisan 2011'de sonuçlanan 4 milyar dolarlık helikopter ihalesi olduğu iddia edildi. Zira, Aziz Yıldırım, ihaleyi kazanan konsorsiyumun içinde yer aldığı öne sürüldü.
Konsorsiyumun içinde yer alan bir diğer ismin ise Serdal Adalı olduğu iddia edildi. Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı olan Serdal Adalı da şu anda Aziz Yıldırım gibi Metris Cezaevi'nde bulunuyor.
Bir diğer iddiaya göre ise ihaleyi kaybeden tarafta ise Çalık Grubu bulunuyordu.
Türk futbolunda deprem etkisi yaratan ' Şike soruşturması'nda da düğmeye, 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren Yeni Şiddet Yasası ve Futbol Disiplin Talimatı'na göre değil de 21 Nisan'daki helikopter ihalesinden sonra basıldığı öne sürüldü.
İşte konuyla ilgili Fenerbahçeli taraftarların internetteki buluşma adresi antu.com'daki o yazı:
"Ekonomik çerçeveden baktığımızda‚ bu ülkenin en büyük holdingi hala Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu holdingin en büyük bütçeli şirketi ise Türk Silahlı Kuvvetleri.
Son 10 yıldır devam eden sermayenin el değiştirmesi operasyonunda‚ bu büyük şirketle çalışmakta geç kalan yeni zenginlerimiz var.
Evet‚ Hacıağalar henüz Sikorsky modernizasyonu yapamıyor; tapu gibi distribütörlük antlaşmalarını çiğneyemiyor, ama Aziz Yıldırım'ın şirketinin yaptığı inşaat işlerini‚ iyi bir makina parkı ve bir işçi/mühendis ordusuyla yapamayacak müteahhit yok.
İhalelerde tek engel‚ iş deneyim belgesine sahip büyük rakipler. Bakın 4734 sayılı kamu ihale kanunu ne diyor:
"İhaleye Katılamayacak Olanlar
Madde 11- aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak‚ kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:
a) (değişik: 20/11/2008-5812/4 md.) Bu kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar."