Antalya'ya uluslararası ödül
Antalya'ya uluslararası ödül
'Çılgın Hastane' hem güldürdü hem düşündürdü
'Çılgın Hastane' hem güldürdü hem düşündürdü
Duygu'nun ölümüne savcı intihar değil, 'cinayet' dedi
Duygu'nun ölümüne savcı intihar değil, 'cinayet' dedi
Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması
Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması
29 Aralık 2020 Salı - 09:42

Yılbaşında hindi dolmasının lezzeti sebze ve baharatında

ADANA Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Derviş Göçmen yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez ana yemeği hindi dolmasının püf noktalarını anlattı. Hindinin fırına verilmeden önce haşlanması gerektiğini belirten Göçmen, lezzetin kaynağının kullanılan sebze ve baharatlar olduğunu söyledi.

Yılbaşında hindi dolmasının lezzeti sebze ve baharatında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yılbaşı gecelerinin geleneği haline gelen hindi dolması çok sayıda kişinin sofralarını süsleyecek. Koronavirüs nedeniyle çekirdek ailenin bir arada kutlayabileceği bu özel günde 3 kiloluk bir hindinin yeterli olacağını dile getiren Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen bu yemeğin püf noktalarını uygulamalı olarak anlattı.

LEZZETİ VEREN SEBZE VE BAHARAT

Hindiyi hazırlamadan önce bir saat haşlanması gerektiğini belirten Göçmen, "Haşlandıktan sonra iç pilavı ile sebzeleri hazırlıyoruz. Havuç, brokoli, kabak, biber, domates, soğan, sarımsak gibi sebzeleri de haşlıyoruz. Bu yemeğe lezzetini veren sebzeleri ve baharatlardır. Daha sonra 3 saat kadar haşlanan hindinin üzerine krema, salça ve süt ile yapılan sos sürüp yağlı kağıt ile kapladıktan sonra fırına veriliyor. Kızaran hindi iç pilav ile dolduruluyor. Yanına haşlanan sebzeleri ilave ettiğimizde yemeğimiz sunuma hazır hale geliyor" diye konuştu.

PÜF NOKTASI İYİ HAŞLANMASI

Hindiyi haşlarken iyi pişirmenin en önemli püf nokta olduğunu söyleyen ADAPADER Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Sertaş ise, "Kızartırken zaten fazla fırında kalmayacağı için haşlarken iyi pişirmek gerekir. 3-4 kiloluk bir hindi için haşlama süresi 3 saattir. Kızartma işlemi için de 25 dakikayı buluyor. Doğal odun ateşin de pişirildiğinde de lezzeti çok daha fazla oluyor. Vitamin değerleri yüksek olduğundan yanındaki sebzeler ise koronasavardır" dedi.

TARÇINLI İÇ PİLAV

İç pilavı hazırlayan derneğin yönetim kurulu üyelerinden Ali Şemi de şöyle konuştu:

"Pilavın içine çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, karabiber ve tuz koyduk. Tencereye çam fıstığı ve kuş üzümünü koyup pirinci de ilave ettikten sonra 20-25 dakika kavuruyoruz. Göz kararı suyunu verip 15 dakikada hazır ediyoruz. Daha sonra haşlanmış hindinin içine dolduruyoruz. Kalan pilavı tepsideki hindinin etrafını süslemek için kullanıyoruz."

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS VE ALI SEMI YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN (ORTADA) ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS (SAGDA) VE ALI SEMI (SOLDA) YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS VE ALI SEMI YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS VE ALI SEMI YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS VE ALI SEMI YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS VE ALI SEMI YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS VE ALI SEMI YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

ADANA ASCILAR VE PASTACILAR DERNEGI BASKANI DERVIS GOCMEN (ORTADA) ILE YONETIM KURULU UYELERI BILAL SERTAS (SOLDA) VE ALI SEMI (SAGDA) YILBASI ONCESI HINDI YEMEGI HAZIRLAYARAK PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO:GULSAH OZGEN/ADANA,(DHA)

Gülşah ÖZGEN- Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)

Etiketler:
 
Alışveriş için gittiği markette silahlı soygunu önledi
 
Yılbaşı için kavurgaya yoğun talep
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alışveriş için gittiği markette silahlı soygunu önledi
DİYARBAKIR'da, bir market zincirinin şubesinde alışveriş yapan F.D., kasiyere ...
Tunceli'deki 'Urartu Mağaraları' turizme kazandırılıyor
TUNCELİ'nin Çemişgezek ilçesinde Tağar Çayı Vadisi'nin yukarıya doğru ...
Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avı
KARS'ın Arpaçay ilçesinin Taşbaşı köyündeki balıkçılar, dondurucu soğuklar ...
 
Plastik şişeler yılbaşı ağacına dönüştü
İZMİR'in Çeşme ilçesinde bir butik otel personelinin temizlik kampanyası ...
Datça'da turfanda patates ekimi başladı
MUĞLA'nın Datça ilçesinde, aralık ayının son günlerinde turfanda patates ...
Marmaris’te 9 kaçak göçmen kurtarıldı
MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca cep telefonu ...
 
Elazığ'da tren, kamyona çarptı: 5 yaralı
ELAZIĞ'da, demir yolundan geçen Murat Özdemir'in kullandığı kamyona tren ...
Sobadan zehirlenen çift, yaşamını yitirdi
TRABZON'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Necat (63) ...
Jandarmadan 'KADES' bilgilendirmesi
KAYSERİ İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım ...
 
Dursun Gündoğdu
Atatürk'ün kemiklerini sızlatan CHP'li başkanlar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Nükleer korkusu
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva