ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Ahmet Yazıcıoğlu, mahkeme veznelerine yatırılması gereken harç ve benzeri paraları sahte evrak düzenleyerek zimmetine geçirmekten 15 yıl hapse mahkum edildi. 956 bin 780 lira 64 kuruşu zimmetine geçirdiği iddia edilen Yazıcıoğlu, ekonomik sebeplerle bu yola başvurduğunu söyledi.
Muratpaşa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde kadrolu işçi olarak görev yapan Ahmet Yazıcıoğlu ile Suzan Y. hakkında mahkeme veznelerine yatırılması gereken harç ve benzeri paraları sahte evrak düzenleyerek zimmetine geçirdikleri öne sürüldü. İki görevli hakkında geçen aralık ayında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında her iki çalışanın yaptığı işlemler tek tek incelendi. Soruşturma sonunda Yazıcıoğlu, tutuklandı.
956 BİN LİRALIK ZİMMET İDDİASI
Ahmet Yazıcıoğlu ile tutuksuz sanık Suzan Y. hakkında Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' ve 'Zimmet' suçundan dava açıldı. İddianamade, 23 Haziran 1997 tarihinde kadrolu işçi statüsünde belediyenin Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde göreve başlayan Ahmet Yazıcıoğlu'nun 2 Nisan 2007-27 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya Adliyesi'nde mahkeme veznelerine yatırılması gereken harç ve benzeri giderlerin parasını, sahte belge düzenleyerek zimmetine geçirdiği iddia edildi. 124 belgenin sahte olduğu, 158 belgenin ise mükerrer kullanıldığı, 1291 belgenin ise adliye veznesi hesaplarında karşılığının bulunmadığı belirtilen iddianamede, sanığın bu şekilde toplam 956 bin 780 lira 64 kuruşu zimmetine geçirdiği öne sürüldü.
Yazıcıoğlu ile birlikte yargılanan Suzan Y.'nin de Muratpaşa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığı, 15 Mayıs 2009 ile 27 Aralık 2014 tarihleri arasındaki dönemde resmi belgede sahtecilik yaparak 555 bin 49 lira 32 kuruşu zimmetine geçirdiği iddiasıyla cezalandırılmasını isteyen savcılık, sanığın mahkeme veznelerine yatırması gereken paralarla ilgili belgelerden 105'inin sahte, 248'inin mükerrer, 979'unun da adliye veznesi hesaplarında karşılığının olmadığını iddia etti.
"ZARARI ÖDEYEMEDİĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM"
Sanıklardan Ahmet Yazıcıoğlu, suçlamaları kabul ettiğini anlatırken, parasal sorunlar nedeniyle bu yola başvurduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle dedi:
"Evdeki bilgisayarımda hayali makbuzlar oluşturarak, belediyeye götürüp çektiğim avansı kapatıyordum. Ancak, iddianamede belirtildiği gibi 956 bin 780 liralık zimmete para geçirmem söz konusu değil."
Kendisiyle birlikte yargılanan Suzan Y.'nin bu olayda hiçbir suçu olmadığını söyleyen Yazıcıoğlu, onun adına işlemleri de kendisinin yaptığını belirterek, "Ev ve arabamı satarak 150 bin lira elde ettim. Bu parayı 'Etkin Pişmanlık' hükümleri çerçevesinde soruşturma aşamasında emanete teslim ettim. Son derece pişmanım. Zararı ödeyemediğim için üzgünüm. Cezaevi bana özlemeyi, sabretmeyi ve vefa duygusunun ne kadar önem arz ettiğini gösterdi. Geri dönme imkanım olsaydı, bu suçu asla işlemezdim" diye konuştu.
"MAKBUZLARI BANA VERİYORDU"
Suçlamaları kabul etmeyen Suzan Y., hiçbir zaman adliyeye para işlemi yaptırmak için gelmediğini belirterek, "Benim de avans çekme yetkim vardı. Ancak ben bu yetkiyi Ahmet Yazıcıoğlu'nun talebi doğrultusunda kullanıyordum. Çekilen avansın yetmediği söyleniyordu. Avans çektikten sonra makbuzlar Ahmet Yazıcıoğlu tarafından getirildiğinde avansı kapatıyorduk. Getirilen makbuzların sahte olduğunu bilemem. Kesinlikle zimmetime para geçirmedim" dedi.
TOPLAM 15 YIL 1 AY 7 GÜN HAPİS
Mahkeme, sanıklardan Suzan Y.'nin beraatına karar verdi. Mahkeme, Ahmet Yazıcıoğlu'na 'nitelikli zimmet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan toplam 15 yıl 1 ay 7 gün hapis cezası verdi.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)-