İşletmeciler Vanlı Veysel Gökırmak ile Malatyalı Erol Ünsal, Vanlı hemşerilerini Çakırlar mevkii Akdamarlar Mahallesi'ndeki yeşillikler arasında kaybolmuş 'Likya Bahçeleri'nde karşıladı. Doğayla baş başa kalıp, kuş cıvıltıları, çevredeki akarsuların sesi, bahçede yaşayan tavuk, horoz, ördek, hindi, keklik, güvercin, bıldırcın gibi sevimli doğa hayvanları arasında mutlu bir gün yaşayan Vanlılara, Van'dan getirilen Van Gölü'ne özgü tuzlu balık, yöresel usullere uygun bir ortamda pişirildi. Vanlı Suna Balta ile Şule Saygı da yöresel yemeklerden 'ayran aşı', 'mercimekli bulgur pilavı' ile aşure hazırladı, Aynur Sorgun'un servisiyle de konuklara ikram edildi.
'Van Yemekleri Dostları' grubunun Antalya temsilcisi Oya Baysan'ın organizasyonuyla, Van Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Serpil Dede'nin de katkılarıyla bir araya gelen Vanlılar, Van'a özgü yemeklerini yerken doğup büyüdükleri yöreye ait türküler eşliğinde de eğlendi.
Van mutfağının yaşatılması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten 'Van Yemekleri Dostları' Grubu Antalya temsilcisi Oya Baysan, “Grubumuz, gurbette yaşayan Vanlılara yemek kültürümüzü unutturmamak, canlı tutmak için çaba gösteriyor" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)