Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İş İnsanları Meclisi ve üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. Vali Yazıcı, meclis üyeleriyle karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda, Antalya esnafı, turizm ve AHENK Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
SAHADA OLMAYA GAYRET EDİYORUM
Modern yönetim anlayışını benimseyip uyguladığını belirterek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, "Ben kamu kurumları, özel sektör ya da sivil toplum kuruluşları ile olan tüm ilişkilerimi modern yönetim anlayışını esas alarak sağlıyorum. Bizzat toplantılara katılarak, istişare yaparak yani olayların içinde olarak yapıyorum. Ben esnafla iç içeyimdir. Çünkü biliyorum ki esnaf her konuya hakimdir. Bir de şu var ki üst yönetici olarak halkın içinde olunca size iletilmeyen bir sürü sorunu öğrenip çözüm bulabiliyorsunuz. Bu yüzden sahada olmaya, her yere dokunmaya ve sizlerle iletişim halinde olmaya gayret ediyorum" dedi.
Vali Ersin Yazıcı bu yıl turizmin çok iyi bir ivme yakaladığını, halkın ve esnafın mutlu olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, "Biz şehir olarak Akdeniz çanağındaki en kaliteli hizmeti veriyoruz. Turizm bu şehrin her zerresine işlemiş, bütün işler bir şekilde turizme çıkıyor. Bu yüzden turizm bizim gözbebeğimiz" dedi.
GASTRONOMİ BAŞ AKTÖR
Antalya'nın gastronomi noktasında büyük bir potansiyeli olduğunu ancak eksikliklerin olduğuna değinen Vali Yazıcı, bakıldığında turizmin dinamiklerinin değişmeye başladığını, deniz, kum güneşin dışında gastronomi, tarih, kültür ve mimari arandığını vurguladı. Vali Yazıcı, şöyle konuştu;
"Biz de bunlara cevap vermeliyiz. Gastronomi, artık turizmin en baş aktörü oldu. Biz de bir yerlere gittiğimizde seyahat ettiğimiz yerin lezzetlerini tatmak, gastronomisiyle buluşmak istiyoruz. Geçen yıl Meclis Başkanımız 20 kadar ülkenin meclis başkanı ve vekillerini Antalya'mızda ağırladık. Yemekte Türk mutfağına ait lezzetlerden oluşan bir menü vardı. Misafirlerin o kadar hoşuna gitti ki, yemekle ilgili sürekli sorular sordular. Bu şehir gastronomi turizmine çok müsait. Dolayısıyla bize ait olanı yani kültürümüzü sunduğumuzda bu, şehrimizi ve ülkemizi ziyaret eden misafirlerimizin de hoşuna gidiyor. Biz büyük bir millet büyük bir devletiz. Tarihimiz ve kültürümüz çok geniş. Bu tarihi ve kültürel büyüklüğümüzü yemeklerimizle de misafirlerimize sunmalıyız. Bu kadar yoğun misafir ağırlayan turizmin başkenti Antalya'mızda da gastronomi ile ilgili bir eksiğimiz olduğu bir gerçek. Dünyanın her bir köşesinden deniz, kum, güneş için şehrimize gelen insanlara bölgemize ait ve kültürümüzün parçası olan lezzetleri tanıtmamız gerek."
Vali Yazıcı, meclis üyelerine meslek liselerinin önemini vurguladı ve AHENK Projesi kapsamı hakkında bilgi vererek, "Biz çocuklarımızın öncelikli olarak kalplerine insan sevgisini yerleştirmek istiyoruz. İnsana saygı ve sevgi ile yetişen bir nesil olmalarını istiyoruz. İnsana sevgi ve saygıyı gençlerimizin kalplerine yerleştiremezsek hiçbir şeyin önemi yok" diye konuştu.
ANTALYA,(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||