BATEM'de düzenlenen çalıştaya Vali Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Ali Çandır, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Mustafa Erkan, TAGEM Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Gökhan Kızılcı, Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca, BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, İl Tarım Orman Müdürlüğü personeli, STK temsilcileri, avokado yetiştiricileri ve alanında uzman mühendis ve akademisyenler katıldı.
Antalya'nın güzide bir tarım şehri olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Antalya tüm Türkiye'de tarım şehri olarak bilinir ama aslında bir örtü altı üretim merkezidir. Tarımda birçok alanda önder ve lider olduğu sadece üretimde değil üretim çeşitliliği ve miktarı konusunda lider durumdadır" dedi.
ANTALYALI ÇİFTÇİLERE ÖVGÜ
Antalya'da tarımın profesyonelce yapıldığını vurgulayan Vali Yazıcı, birçok tarım tesisine gittiğini, tohum ve fide firmalarını ziyaret ettiğini belirtti. Kendisinin de bir köylü çocuğu olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Son 15-20 yılda yapılan atakla özellikle de Antalya'da yapılan atakla şu anda birçok tohum firması ihracat yapıyor. Kesinlikle guru verici. Size olan güvenimin inancımın altını çizmek istiyorum. Bu şehir bu şehirdeki çiftçilerimiz 1,5 yıllık tecrübemle Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar hemen hemen bütün ilçelerinde küçük ya da büyük tarım tesisleriniz ziyaret etmiş birisi olarak söylüyorum. Bu şehrin çiftçisi bu işi layıkıyla yapıyor. Buradaki hocalarıma üreticilere diğer arkadaşlara siz yeter ki buradan şehrimiz adına çiftçimiz adına güzel sonuçlar çıkartın. Antalyalı çiftçimiz kesinlikle uygular" dedi.
SAĞLIKLI GIDAYA İHTİYACIMIZ VAR
Avokadonun A, C ve E vitaminlerince, potasyum, kalsiyum ve magnezyum açısından oldukça zengin bir meyve olduğunu sözlerine ekleyen Vali Yazıcı, şöyle konuştu;
"Antalya, ülkemiz avokado üretim alanının yüzde 68'ini, üretim miktarının yüzde 83'ünü karşılamaktadır. Antalya'da 2004 yılında 590 dekar alanda 252 ton üretim yapılırken, 2020 yılı TÜİK rakamlarına göre üretim alanı 13 kat artarak 8.572 dekara, üretim miktarı da 18 kat artarak 4 bin 930 tona ulaşmıştır. Yapacağımız çalıştay ile de bu durumun daha ileri taşımalıyız. Yaklaşık 2 yıldır yaşadığımız pandeminin bize şu gerçeği bir kez daha öğrettiğini hemen biliyoruz. Yaşamak için gıdaya ihtiyacımız var. Önce sağlık sağlık içinde sağlıklı gıdalar. Tarım asla vazgeçemeyeceğimiz bir alandır. Ben BATEM'e TAGEM'e ve özel firmalarımıza da güveniyorum. Yapacağımız çalışmalarla Türk tarımını yukarıya taşıyacağız."
ANTALYA,(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |