Vali Oğuz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından desteklenen 'İlim Şehri Isparta' projesine siyasi parti ve sivil toplum kurulularının da katkıda bulunması için destek turlarına başladı. Vali Oğuz'un ilk durağı CHP İl Örgütü oldu. CHP'ye aynı zamanda iade-i ziyaret için geldiğini belirten Vali Oğuz, siyasal partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurguladı.
Valilikte, yaygın sorumluluk anlayışıyla istişare ederek karar aldıklarına değinen Vali Oğuz, kararlarda sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de görüşünün alındığına işaret etti. Vali Oğuz, "Çünkü sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, büyük kitleleri temsil eder. Onların düşünceleri çok önemli. Kendilerinden ilim Şehri Isparta projesine destek istiyoruz. Isparta Türkiye'nin ilk ilim şehri olmalıdır. Isparta'da bu konu tartışılsın. Bu konu Isparta'da hiçbir ayrım yapmadan herkesin yararına önemli bir tekliftir" dedi.
'İlim Şehri'nde yatırımlardan harç ve vergi alınmadığını, 'İlim şehri' olmanın 15 temel kriteri bulunduğunu anlatan Vali Oğuz, "Metropol olmayacak ama metropolden uzak olmayacak, aile yapısı sağlam olacak. Suçun az olduğu yer olacak. Doğal kaynaklar yeterli olacak. Tarihi içinde ilmi çalışmaların yapıldığı yer olacak. Uluslar rası kriterlere baktığımızda Isparta'nın buna çok uygun olduğunu görüyoruz. Bu siyasi değil bilimsel bir yaklaşımdır. Isparta'nın ilim şehri olması için her türlü imkanı vardır" diye konuştu.
CHP DESTEK VERDİ
CHP İl Başkanı Vedat Şenol da, 'İlim Şehri Isparta' projesini takip ettiğine değinerek, şöyle konuştu: "Zaten Isparta'nın eğitim seviyesi yüksek. SDÜ hatırı sayılır bir üniversite. Isparta'nın ilim şehri olması herkesin isteğidir. Isparta'da ikinci, hatta üçüncü üniversite ihtiyaca göre açılmalıdır. AR-GE, altyapısı ve ihtiyaçlara göre üniversiteler açılmalıdır. Sistem olarak bu projeye karşı değiliz. Isparta bu tür projelere müsait bir kent. Isparta bilimsel araştırmanın çok önemli olduğu kent."
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)