23-26 Ocak 2013 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde, Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği ve Anfaş iş birliğinde 8 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda, Kız Teknik ve Meslek Lisesi 'Balık Yemekleri' kategorisinde yaptıkları ıspanaklı, patatesli somon balığıyla katıldı.
Yarışmaya, okul öğrencileri Ümmü Dinç, Hilal Bahşi ve Hülya Yeşilyurt, Okul Müdürü Yasin Filiz ile yiyecek içecek hizmetleri öğretmenleri Fehmi Özkan ve Melek Yavuz gözetiminde katıldı. Yarışma sonunda Kız Teknik ve Meslek Lisesi 'Balık Yemekleri' kategorisinde birinci oldu. Yiyecek-içecek bölümü öğretmeni Melek Yavuz, öğrencilerin yarışmadaki başarılarından sonra birçok üniversiteden burs teklifi aldığını belirtti.
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)