Antalya’da 2010 yılında kurulan ve yurtdışında Türk mutfak kültürünü tanıtmayı hedefleyen Akdeniz Şefler Kulübü Derneği’nin (ASKDER) 4’üncüsünü düzenlendiği GastroAntalya, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Mutfağın yıldızlarını buluşturan etkinlik 18 Kasım’a kadar devam edecek. Başkan Uysal da 800’ü yurtdışından olmak üzere 2 bin 500’den fazla yurtiçi şefin katıldığı GastroAntalya’nın açılışında yer aldı. Uysal, bu yıl 40 bin kişinin ziyareti beklenen, atölyeler ve yarışmalarla devam edecek etkinliğe katılan şeflerle bir araya geldi.
Başkan Uysal, 27-28 Ocak’ta gerçekleştirecekleri 6’ncı Yörük Çalıştayının temasının Yörüklerde yemek kültürü olacağını söyledi. Uysal, Türkiye’nin dört bir yayından dernekler ve akademisyenlerin katılacağı çalıştayda dövme buğday ve keçi etiyle yapılan keşkeğin de ayran yapmaya, tereyağı çıkarmaya yarayan tuluğun da yer alacağını belirtti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |