Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
22 Şubat 2020 Cumartesi - 13:13

Uskumrudan yapılan 'balık döner' ihracata hazırlanıyor

Et döner ve tavuk döner seçeneklerinin yanına yeni bir lezzet daha eklendi. Balıkseverler için ‘balık döner’ satışları başladı. İzmir'in Torbalı ilçesinde, av zamanında toplanan uskumrulardan yapılan 'balık döner' yurt dışına da ihraç edilmeye hazırlanıyor.

Uskumrudan yapılan  balık döner  ihracata hazırlanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

NASIL HAZIRLANIYOR

Uskumru ve somon balıklarıyla hazırlanan ve  lavaş ekmekte ya da dürüm olarak servis edilen balık dönere ilgi yoğun oldu. Cheddar peynir ve hazırlanan özel bir sosla balıkseverlerin beğenisine sunulan 'balık döner', lezzetiyle yiyenleri şaşırtıyor. İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Yazıbaşı Mahallesi'nde hizmet veren bir gıda şirketi, resmi av zamanında toplanan uskumrulardan 'balık döner' yapıyor.

Soğuk hava deposunda -18 derecede bekletilen balıklar, 8 saat +4 derecede bekletildikten sonra iç organlarından, başlarından ve kuyruklarından arındırılıyor. Kılçıklar ise, özel pensetler yardımıyla teker teker alınıyor.  Ardından, yıkama ve süzme işleminden geçirilen balıklar, marinasyona hazır hale geliyor. Özel baharatlarla marine edilen balıklar, döner şişine geçiriliyor. Dönerler hazır hale getirildikten sonra önce -40 derecede şoklanıyor, ardından da kutulanıyor. Kutulanan balık dönerler, -18 derecede muhafaza ediliyor.

“İNSANLAR BALIK DÖNERİ SEVER Mİ DİYE ÇOK DÜŞÜNDÜK”

'Balık döner' firmasının işletmecisi olan Eyüp Kuru, balık döner fikrinin başlarda çok riskli olduğunu söyledi.Profesyonel üretici olarak çok titiz çalıştıklarını dile getiren Kuru, "Firma ve fabrika olarak balık döner alanında dünyada ve Türkiye’de ilk ve tekiz. Profesyonel üretici olarak bu işi yapıyoruz. Bu anlamda çok titizlikle çalışıyoruz.Katkı maddesi olmadan, tamamen doğal bir ürün çıkarmaya çalışıyoruz. Zaten balık kendi özünde bunları kabul etmiyor. Biz de bunu geliştirdik, ürettik ve insanlara sunduk. Aslında bizim için çok riskli bir işti. Bununla ilgili birkaç yerde şube çalışması yaptık, geri çekildik. Sonra tekrar başladık. İnsanlar sever mi, yer mi yemez mi diye çok düşündük. Çünkü insanlar et ve tavuğa alışkın. Ve bunun yanında balık yeme oranı Türkiye’de çok zayıf. Acaba kabullenirler mi diye çok tereddütte kaldık. Bir yandan bunları düşünürken bir yandan şubemizi açtık. Ve insanlardan çok olumlu dönüşler almaya başladık. Bu kadar talep asla beklemiyorduk. İnsanların balığı ve balık döneri bu kadar çabuk kabulleneceğini beklemiyorduk. Gördük ki önyargılar yıkılabiliyor. Çok riskliydi bizim için. Ama artık et ve tavuk dönerin yanına ‘balık döner’ de eklendi diyebiliriz” diye konuştu.

“365 GÜN BALIK, 365 GÜN SAĞLIK DİYORUZ”

İnsanların balık döneri çok sevdiğini ve satışların iyi olduğuna dikkat çeken Kuru, “Satışlar şu an beklediğimizden çok çok iyi durumda. Talepler doğrultusunda farklı ilçelerde şube açmayı da düşünüyoruz. Şu anda uskumruyu insanların beğenisine sunduk. Geri dönüşler çok olumlu oldu. Somonu da denedik. Ve yine güzel tepkiler aldık. İnsanlar çok sevdi ve lezzetli buldu. Kendimizi geliştirmeye ve denemeye devam edeceğiz. Balık 365 gün, günün her saati yenilebilecek bir şey. Bizler de onu düşünerek bu yola çıktık. 365 gün balık, 365 gün sağlık diyoruz” diye konuştu.

FURKAN ŞANLI: HERKES BALIK DÖNERİ DENEMELİ

Her gün 150-200 sipariş hazırladığını söyleyen döner ustası Furkan Şanlı, “Çok yoğun bir talep var. Müşterilerimiz çok beğendi. Gerçekten bir gelen bir daha geliyor. Sağlık yönünden olsun lezzet yönünden olsun herkesin bu lezzeti tatması gerekiyor. Üzerine daha güzel bir lezzet versin diye peynir de koyuyoruz. Bir de özel sosumuz var. O sosla peynir birleştiğinde çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

'ORKİNOS VE SOMON İLE DE DENEMELER BAŞLADI'

Gıda Mühendisi Merve Altunsoy da, "Yaptığımız dönerlerden aldığımız geri dönüşlerden oldukça memnunuz. Biz, döneri şu anda uskumru ile yapıyoruz. Ancak, somon ve orkinos ile denemelere başladık ve bu denemelerde de başarı elde ettik. Kısa zamanda bu dönerleri yurt dışına da ihraç edeceğiz. Talep oldukça yüksek" dedi. Ayrıca, balık burger de yaptıklarını dile getiren Altunsoy, "Özellikle balık sevmeyen çocuklar, balıkla burger şeklinde karşılaştıklarında tereddüt etmeden yiyorlar. Bu konuda da velilerden oldukça güzel tepkiler alıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖKHAN ÖZTÜRK: BALIK DÖNERİ İLK DEFA DENİYORUM AMA SON OLMAYACAK

İlk kez balık döner denediğini söyleyen Gökhan Öztürk ise şunları söyledi: “Balıkçı görünce balık çorbası vardır diye geldim ama balık döneri önerdiler. Gayet lezzetli çok yoğun balık tadı almıyorsunuz zaten. Ve gerçekten çok lezzetli. Kılçıkları yok. Ve ilk defa deniyorum ama son olmayacak. Genelde diğer çeşitlerini yiyordum. Farklı bir deneyim. Güzel bir lezzet artık gelip yerim” 

ET DONER VE TAVUK DONER SECENEKLERININ YANINA YEPYENI BIR LEZZET DAHA EKLENDI. BALIKSEVERLERI BIR HAYLI ISTAHLANDIRAN ‘BALIK DONER’ PIYASADAKI YERINI ALDI.  IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, AV ZAMANINDA TOPLANAN USKUMRULARDAN BALIK DONER YAPILIYOR. SIMDI YURT DISINA IHRAC ETMEYE HAZIRLANAN TURKIYE’DEKI ILK VE TEK BALIK DONER FABRIKASININ SAHIBI EYUP KURU, “BIZLER ICIN OLDUKCA RISKLI BIR ISTI. AMA ARTIK ET VE TAVUK DONERIN YANINA ‘BALIK DONER’ DE EKLENDI DIYEBILIRIZ” DEDI(ISTANBUL-DHA).

DONER USTASI FURKAN SANLI (ISTANBUL-DHA).

ET DONER VE TAVUK DONER SECENEKLERININ YANINA YEPYENI BIR LEZZET DAHA EKLENDI. BALIKSEVERLERI BIR HAYLI ISTAHLANDIRAN ‘BALIK DONER’ PIYASADAKI YERINI ALDI.  IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, AV ZAMANINDA TOPLANAN USKUMRULARDAN BALIK DONER YAPILIYOR. SIMDI YURT DISINA IHRAC ETMEYE HAZIRLANAN TURKIYE’DEKI ILK VE TEK BALIK DONER FABRIKASININ SAHIBI EYUP KURU, “BIZLER ICIN OLDUKCA RISKLI BIR ISTI. AMA ARTIK ET VE TAVUK DONERIN YANINA ‘BALIK DONER’ DE EKLENDI DIYEBILIRIZ” DEDI(ISTANBUL-DHA).

ET DONER VE TAVUK DONER SECENEKLERININ YANINA YEPYENI BIR LEZZET DAHA EKLENDI. BALIKSEVERLERI BIR HAYLI ISTAHLANDIRAN ‘BALIK DONER’ PIYASADAKI YERINI ALDI.  IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, AV ZAMANINDA TOPLANAN USKUMRULARDAN BALIK DONER YAPILIYOR. SIMDI YURT DISINA IHRAC ETMEYE HAZIRLANAN TURKIYE’DEKI ILK VE TEK BALIK DONER FABRIKASININ SAHIBI EYUP KURU, “BIZLER ICIN OLDUKCA RISKLI BIR ISTI. AMA ARTIK ET VE TAVUK DONERIN YANINA ‘BALIK DONER’ DE EKLENDI DIYEBILIRIZ” DEDI(ISTANBUL-DHA).

ET DONER VE TAVUK DONER SECENEKLERININ YANINA YEPYENI BIR LEZZET DAHA EKLENDI. BALIKSEVERLERI BIR HAYLI ISTAHLANDIRAN ‘BALIK DONER’ PIYASADAKI YERINI ALDI.  IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, AV ZAMANINDA TOPLANAN USKUMRULARDAN BALIK DONER YAPILIYOR. SIMDI YURT DISINA IHRAC ETMEYE HAZIRLANAN TURKIYE’DEKI ILK VE TEK BALIK DONER FABRIKASININ SAHIBI EYUP KURU, “BIZLER ICIN OLDUKCA RISKLI BIR ISTI. AMA ARTIK ET VE TAVUK DONERIN YANINA ‘BALIK DONER’ DE EKLENDI DIYEBILIRIZ” DEDI(ISTANBUL-DHA).

ET DONER VE TAVUK DONER SECENEKLERININ YANINA YEPYENI BIR LEZZET DAHA EKLENDI. BALIKSEVERLERI BIR HAYLI ISTAHLANDIRAN ‘BALIK DONER’ PIYASADAKI YERINI ALDI.  IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, AV ZAMANINDA TOPLANAN USKUMRULARDAN BALIK DONER YAPILIYOR. SIMDI YURT DISINA IHRAC ETMEYE HAZIRLANAN TURKIYE’DEKI ILK VE TEK BALIK DONER FABRIKASININ SAHIBI EYUP KURU, “BIZLER ICIN OLDUKCA RISKLI BIR ISTI. AMA ARTIK ET VE TAVUK DONERIN YANINA ‘BALIK DONER’ DE EKLENDI DIYEBILIRIZ” DEDI(ISTANBUL-DHA).

ET DONER VE TAVUK DONER SECENEKLERININ YANINA YEPYENI BIR LEZZET DAHA EKLENDI. BALIKSEVERLERI BIR HAYLI ISTAHLANDIRAN ‘BALIK DONER’ PIYASADAKI YERINI ALDI.  IZMIR'IN TORBALI ILCESINDE, AV ZAMANINDA TOPLANAN USKUMRULARDAN BALIK DONER YAPILIYOR. SIMDI YURT DISINA IHRAC ETMEYE HAZIRLANAN TURKIYE’DEKI ILK VE TEK BALIK DONER FABRIKASININ SAHIBI EYUP KURU, “BIZLER ICIN OLDUKCA RISKLI BIR ISTI. AMA ARTIK ET VE TAVUK DONERIN YANINA ‘BALIK DONER’ DE EKLENDI DIYEBILIRIZ” DEDI(ISTANBUL-DHA).

Davut CAN-Mücahit BEKTAŞ-Burçak BOZKUŞ-Özgür KUMANOVALI/İZMİR-İSTANBUL (DHA)

Etiketler:
 
Minik Alparslan tedavi için destek bekliyor
 
Anne-babasını öldüren hemşireye verilen ceza bozuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günübirlik ev kiralayanlara 72 bin lira ceza
ZONGULDAK'ta, günübirlik kiralanan evlere yapılan denetim kapsamında, ...
Kadınları fuhuşa zorlayan 3 kişi tutuklandı
SAMSUN'un Çarşamba ilçesinde kadınları fuhuşa zorladıkları iddiasıyla ...
Babaanne ve torunları yangında hayatlarını kaybetti
BARTIN'ın Amasra ilçesinde, 3 katlı bir binanın 2'nci katında çıkan yangında, ...
 
Çatılardaki kar ekmek kapıları oldu
HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz ...
Otomobildeki ses sistemini çalan 4 hırsız, güvenlik kamerasında
ADIYAMAN'da, park halindeki otomobilden yaklaşık 4 bin lira değerindeki ...
Kayalıklarda mahsur kalan göçmen kaçaklar kurtarıldı
İZMİR'in Dikili ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan 10 kaçak göçmen, Sahil ...
 
Tutuklanan eski savcı tüm suçlamaları reddetti
BAKIRKÖY Adliyesi'nde görev yaptığı sırada ucuza araba ve arsa vaadiyle ...
Ümraniye'de silah kaçakçıları yakaladı
ÜMRANİYE'de polis ekipleri, şüphelendikleri 3 kişinin yükleme yaptıkları ...
Minibüsün bagajında 8 kilo 200 gram afyon sakızı ele geçirildi
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, polis ekipleri tarafından durdurularak ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva