Antalya'nın Kemer bölgesinde kapanan belde belediyesi Tekirova'da 3 dönem belediye başkanlığı yapan, aynı süreçte bölgenin turizm altyapı hizmet birliği GATAB'ın başkanlığını da yürüten ve 30 Mart seçimlerinde Ak Parti'nin Kemer Belediye Başkan adayı olan Yusuf Üras, avukatı Selçuk Karabeniz'le birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.
Başkanlığı döneminde hem Tekirova'ya hem de GATAB aracılığıyla başta Kemer olmak üzere bölgeye çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Üras, "Ama siyasi rakiplerimizin yaptıklarımızın üstünün örtülmesi adına, çok iftiralara konu olduk. Bu iftiralar nedeniyle yargılandık" dedi. Başkanlığı döneminde başlayan bu iftira sürecinin şu an siyasetin belli noktaya kadar dışında kalan biri olarak devam etmesini şaşkınlıkla karşıladığını anlatan Yusuf Üras, "Gazetelere 'Biz buradayız' diye ilan verecek durumumuz yok" dedi.
Yerel seçimlerin ardından Kemer'e bir mahalle olarak bağlanan Tekirova'da belediyenin Kemer Belediyesi'ne 6 milyon 800 bin TL nakit para bıraktığını kaydeden Üras, "Diğer belediyeler borç devretti. Bunun yanında profesyonel bir takım devrettim. Kemer, bugün Tekirovaspor'la kentini sporda gösteriyor. Belediye binası teslim ettik. Amfitiyatro, kültür merkezi ve bitmiş bir imar teslim ettik" diye konuştu.
Kendisinin artık Ak Parti üyeliği dışında hiçbir resmi görevi olmadığının altını çizen Üras, "Şimdi yapsınlar ne yapacaklarsa. Herşey ellerinde. Hiçbir şey gizli değil. Sadece algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunda kısmen de başarılı olduklarını düşünüyorum" dedi.
Başkanlığı döneminde yaşadığı tüm sürecin tek sorumlusu olarak Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'yi işaret eden Üras, şunları söyledi:
"Kemer'de bir kaymakam var, Bayramali Köse. Ak Parti düşmanı. Bu arkadaşımızın kendi kendine bir husumeti oluştu. Hakkımda açılan soruşturmaların hepsini bu kaymakam yaptı. Hiçbirisinden de ceza almadık. Ayrıca biz kaymakama ceza aldırdık ve 4 bin TL tazminat ödedi. Kemer'de bir kaymakam, siyasi hırsları, ihtirasları yüzünden ilçeye hizmet yapmadığı gibi hizmet yapanları da engellemeye çalıştı. Herkesin bildiği gibi kendisi mahkeme kararıyla Kemer'e geri dönmüş bir isim. İkinci kez geldiğinde lojmanda oturan o dönemin Kemer Kaymakamı'nın, konutu tahliyesini çabuklaştırmak için suyunun dahi bizden kesilmesini istedi. Yapmadı. Yasal değildi. Bugün artık arkamızda kirli bir şey, şüpheye düşecek bir şey bırakmamanın gönül rahatlığını yaşıyoruz."
Kaymakam Köse'yi, kimin tarafından söylendiğinin hiç önemi olmadan hakkında ortaya atılan her iddianın peşine düşerek soruşturma açmakla itham eden Üras, "O dönem bölgenin tek Ak Partili belediye başkanı bendim. Paralel yapının benimle uğraşması doğaldı. En önde olduğum için bunlar yapıldı" dedi. Gizli olması gereken soruşturma süreçlerinin dahi Kaymakam Köse tarafından ifşa edildiğini iddia eden Üras, "Yaptığımız ihaleleri daha işin başında ya organize ya savcılık ya da kaymakamlık götürdü. Biz hiçbir işi tek başımıza yapamadık. Normal bir belediye başkanı gibi çalışamadık. Kaymakam çok tahrik etti. Beline silahı taktı GATAB önünde bekledi. Belinde silah Tekirova'nın içinde cirit attı. Görseydiniz gülerdiniz, biz güldük" şeklinde konuştu.
CHP MİLLETVEKİLİ DE SÜRECE ORTAK OLDU
Üras'ın avukatı Selçuk Karabeniz, müvekkilinin yaşadığı sürecin, paralelcilerle işbirliği yapan bir kaymakamın istekleri yerine gelmediği için yarattığı bir durum olduğunu savundu. Bu sürece CHP Antalya Milletvekilli Yıldıray Sapan'ın da Kaymakam Köse'den aldığı evraklarla basın toplantısı yaparak ortak olduğunu iddia eden Karabeniz, "İçişleri Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Savcılığı şikayetleri değerlendirdi ve takipsizlik kararı verdi" dedi. Müvekkilinin şu anda sadece görevi ihmal suçlamasıyla Kemer 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 4 davası olduğunu kaydeden Karabeniz, "Siyasi kin ve nefret içinde olan bir kaymakam paralelci bir savcıyla dava açıyor. Durum sadece budur" dedi.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -